Webinar – Welzijn met Geuren in de Ouderen & Dementiezorg

Webinar – Welzijn met Geurige AromaZorg in de Dementiezorg

scholing complementaire zorg voor professionals in de zorg

In dit webinar besteed Madeleine volop aandacht aan mensen met dementie. Als expert op dit vakgebied en inspirator voor vele zorgverleners vertelt zij hoe geuren en de veilige inzet daarvan bij kunnen dragen aan het creëren van rust bij onrust en comfort kunnen geven in moeilijke omstandigheden, vooral in de wereld van vandaag.
x
Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, zodat je veilig en effectief leert werken en toch aandacht hebt voor de hele mens.
Zelf ben je bij voorkeur verzorgende, verpleegkundige of welzijnsmedewerker. Enige basiskennis op het gebied van AromaZorg zal je zeker helpen, maar is niet perse nodig. In de reader die je thuis krijgt vindt je al toelichting op de in de workshop besproken onderwerpen qua basiskennis.
Madeleine zal diverse aansprekende voorbeelden geven uit de praktijk. Haar werk is gebaseerd op vele ervaringen, jarenlange kennis en wetenschappelijke studies.
 
Het lesmateriaal wordt tevoren opgestuurd, inclusief enkele mini flesjes essentiële oliën en als zodanig toepasbare CO2 extracten zodat je letterlijk en figuurlijk vast kunt ruiken aan de lesstof. We bieden makkelijk toepasbare handvatten die nauw aansluiten op de dagelijkse zorg.
 
Het webinar is uitsluitend bedoeld voor professionals in de zorg.
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V.
 
Je kunt je uitsluitend aanmelden via info@kicozo.nl

Data en tijden:

  • nader te bepalen

Lokatie:

  • Kicozo ONLINE

Investering:

  • 79 euro p/p.

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 3 punten.

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij De Levensboom of Kicozo op actuele ontwikkelingen.

Aanmelden:
Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

Webinar – Geuractiviteiten met Ouderen
Online korte versie

scholing voor professionals in de zorg

In dit boeiende korte webinar geeft Madeleine je tips en tricks voor leuke en gezellige activiteiten met geurige oliën en extracten met ouderen. Geuren kunnen helpen een gevoel van thuis zijn en veiligheid te bieden, een fijne herinnering oproepen en daarmee (weer) een glimlach ontlokken, of helpen tot rust te komen of juist een opkikkertje geven.
x

Deze tijd waarin we enorm beperkt zijn is het voor kwetsbare ouderen vaak moeilijk om niet somber of moedeloos te worden. Wij zorgverleners ervaren vaak gevoelens van machteloosheid en frustratie om hen zo te zien. En hoewel geuren geen “knopje” zijn waardoor je deze gevoelens uitschakelt, kunnen ze wel een prachtig hulpmiddel zijn om de stemming op te vrolijken of fijne herinneringen op te roepen, even af te leiden en het brein actief te laten zijn op een gezellige manier.
x
Tijdens de workshop bespreekt Madeleine, al ruim 25 jaar expert op dit vakgebied en inspirator voor vele zorgverleners hoe je zowel in groepjes als bij individuele cliënten (intra- en extramuraal) leuke activiteiten kunt organiseren, zoals het raden en herkennen van geuren (b.v. van specerijen of bloemen), het aanspreken van mooie herinneringen die passen bij de belevingswereld (zoals vakanties en jaargetijden).
Bij de workshop hoort een leuk en hoogwaardig startpakketje geurige oliën of oliecomposities waarmee je direct aan de slag kunt.
x
Geuractiviteit in Herbergier Hellevoetsluis o.l.v. Christ’l Kleijn
x
Madeleine zal diverse aansprekende voorbeelden geven uit de praktijk. Haar werk is gebaseerd op vele ervaringen, jarenlange kennis en wetenschappelijke studies. Tijdens de workshop is er uiteraard aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, want veiligheid voor alles.
x
Het webinar is vooral bedoeld voor professionals in de zorg, van activiteitenbegeleider tot helpende en verzorgende, maar ook vrijwilligers in de ouderenzorg zijn welkom. Zelf ben je bij voorkeur verzorgende, verpleegkundige of welzijnsmedewerker. Enige basiskennis op het gebied van AromaZorg zal je zeker helpen, maar is niet perse nodig. In de reader die je thuis krijgt vindt je al toelichting op de in de workshop besproken onderwerpen qua basiskennis.
x
Je kunt je uitsluitend aanmelden via info@kicozo.nl
x

Data:

  • nog te bepalen – of op verzoek

Tijden:

  • nog te bepalen (2 uur met daarna gelegenheid tot vragen stellen)

Lokatie:

  • Kicozo ONLINE

Investering:

  • 69 euro p/p.

 

 

Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

Aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Let op: Betaling uitsluitend in het vooruit en via Mollie Payments.
Je ontvangt het lesmateriaal na betaling en als het even kan natuurlijk voor de les aanvangt. We doen ons best het tijdig op te sturen maar hoe later je aanmelding en betaling binnen zijn, hoe later het verstuurd kan worden. We kunnen geen verantwoordelijkheid op ons nemen voor vertragingen bij de post. Dank voor je begrip.
De factuur ontvang je bij het pakje en kan dan eventueel ingediend worden bij je organisatie.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Deze cursus(sen) sluit(en) aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Geriatrie, Wijkverpleegkundigen, Zelfstandigen.