Webinar – Welzijn met Geuren in de Ouderen & Dementiezorg

Online scholing
Geuractiviteiten, Welzijn met een Luchtje

In dit boeiende korte webinar geeft Madeleine je tips en tricks voor leuke en gezellige activiteiten met geurige oliën en extracten met ouderen. Geuren kunnen helpen een gevoel van thuis zijn en veiligheid te bieden, een fijne herinnering oproepen en daarmee (weer) een glimlach ontlokken, of helpen tot rust te komen of juist een opkikkertje geven. Ze zijn veel meer dan alleen maar een “luchtje” en kunnen aantoonbaar zorgen voor meer welbevinden, zoals bij stress, somberheid en gevoelens van moedeloosheid.
x

En hoewel geuren geen “knopje” zijn waardoor je deze gevoelens uitschakelt, kunnen ze wel een prachtig hulpmiddel zijn om de stemming op te vrolijken of aangename herinneringen op te roepen of te creëren, even af te leiden en het brein actief te laten zijn op een gezellige manier.
x
Tijdens de workshop bespreekt Madeleine, al ruim 25 jaar expert op dit vakgebied en inspirator voor vele zorgverleners hoe je zowel in groepjes als bij individuele cliënten (intra- en extramuraal) leuke activiteiten kunt organiseren, zoals het raden en herkennen van geuren (b.v. van specerijen of bloemen), het aanspreken van mooie herinneringen die passen bij de belevingswereld (zoals vakanties en jaargetijden), het ontlokken van positieve emoties en ervaringen in de ouderen- en dementiezorg. Ook kun je de tips vertalen naar cliënten in de VGZ en neurologie.
Bij de workshop hoort een mini lespakketje met enkele fijne voorbeelden waarmee je al eenvoudig aan de slag kunt.
x
Geuractiviteit in Herbergier Hellevoetsluis o.l.v. Christ’l Kleijn
x
Madeleine’s werk is gebaseerd op vele ervaringen, jarenlange kennis en wetenschappelijke studies. Tijdens de workshop is er uiteraard aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, want veiligheid voor alles.
x

Dit webinar is vooral bedoeld voor professionals in de zorg, van activiteitenbegeleider tot helpende en verzorgende, maar ook vrijwilligers in de ouderenzorg zijn welkom. Zelf ben je bij voorkeur verzorgende, verpleegkundige of welzijnsmedewerker. Enige basiskennis op het gebied van AromaZorg zal je zeker helpen, maar is niet perse nodig. In de reader die je thuis krijgt vindt je al toelichting op de in de workshop besproken onderwerpen qua basiskennis.

Lesuren: 2. Zelfstudie n.v.t.

Je kunt je uitsluitend aanmelden via info@kicozo.nl
x

Data:

  • nader te bepalen

Tijden:

  • nader te bepalen (3 lesuren excl. korte pauzes met daarna gelegenheid tot vragen stellen)

Locatie:

  • Kicozo ONLINE

Investering:

  • 79 euro p/p (btw vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie)
  • Combineer met de online Pijn & Dementie Scholing, samen voor 135 euro p/p.
NB: wil je meer diepgaande kennis opdoen voor meer welzijn zoals bij onrust, agitatie, depressie, slaapproblemen en in de praktijk leren hoe je essentiële oliën, massage, voetbaden en meer toepast in de ouderenzorg en psychogeriatrie? Volg dan onze 3-daagse Basisscholing, zie https://www.kicozo.info/scholingen/professionals/complementaire-zorg-in-de-ouderenzorg-psychogeriatrie-scholing/
x

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij Kicozo op actuele ontwikkelingen.

Aanmelden:
Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

 

Aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Let op: Betaling uitsluitend in het vooruit en via Mollie Payments. Je ontvangt het lesmateriaal na betaling. De ontvangen factuur kun je – indien van toepassing – bij je organisatie indienen.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Deze cursus(sen) sluit(en) aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Geriatrie, Wijkverpleegkundigen, Zelfstandigen.