AquaZorg scholingen

Voor professionals in de zorg

AquaZorg

Bij het gebruik van AquaZorg – een term die afgeleid is van het bekendere “hydrotherapie” – in de zorg gebruiken we de diverse werkingsmechanismen van water om reacties in gang te zetten in het gehele lichaam. AquaZorg gaat verder dan het ontspannen baden of douchen. We kunnen met het gebruik van watertechnieken krampen verlichten, de spiertonus verbeteren, obstipatie verminderen, de stofwisseling kalmeren of stimuleren, de doorbloeding bevorderen, de vaatwanden versterken, ontstekingen tot rust brengen, de warmtehuishouding positief beïnvloeden, de respons op stress en spanningen verbeteren, gemakkelijker ontspannen en lekkerder slapen. Ook kunnen watertechnieken de conditie van de huid verbeteren.

Scholingsdag AquaZorg in de Zorg: Koele Buikwassing – Wikkels/Kompressen – (Koolzuur)Voetbaden

(Kan ook in aangepast formaat/onderwerpen tijdens klinische les op locatie!).

Tijdens deze interessante en praktijk gerichte dag leer je – op veler verzoek – de Koele Buikwassing toe te passen. Deze wassing is de meest effectieve niet-farmacologische interventie bij obstipatie en trage darmfunctie. Ze wordt al veel toegepast in de ouderenzorg en palliatieve zorg met zeer hoge succespercentages. De interventie is eenvoudig, snel toe te passen (enkele minuutjes) en buitengewoon kosteneffectief, terwijl het comfort groot is. Want we weten allemaal hoe groot het probleem van obstipatie is: discomfort, pijn, niet lekker (meer) kunnen eten, onrust, risico op delier en zelfs complicaties waaronder darmperforatie. De vele zorgverleners die je zijn voorgegaan roemen de eenvoud van de interventie tegen het goede resultaat, zeker gezien in het licht van de standaard zorg. Maar hoe eenvoudig ook, de interventie kent wel contra-indicaties en je moet hem goed aanleren om veilig en effectief te zijn. tenslotte werk je vaak met heel kwetsbare patiënten en wil je meer comfort en niet het tegendeel. Voorheen maakte de interventie deel uit van meerdaagse scholingen, maar nu kun je hem eenvoudig aanleren in een workshop van een dagdeel op:

Tijdens deze dag leer je tevens – ook hier op veler verzoek – Warme Voetbaden en het Koolzuur (voet)bad toe te passen die een enorme verbetering van het welbevinden kunnen betekenen. Denk daarbij aan ontspanning bij stress en angsten, beter slapen, maar ook aan pijn (meer speciaal reumatische pijnen en perifere neuropathie) en doorbloedingsproblemen.

Verder tijdens deze fascinerende dag aandacht voor warme kompressen die veel verlichting kunnen geven bij pijnen, stress en spanningen en die eenvoudig aan te leggen zijn mits zorgvuldig uitgevoerd. Ook ga je leren hoe koude wikkels werken en hoeveel comfort je daarmee kont geven bij ontstekingen of koorts.

Een boeiende dag dus, met Wellness met een hoofdletter W op de eerste plaats.

Data en lokatie

Investering:

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

Deze training kan ook in-company gegeven worden op jouw locatie (vraag naar de bijzonderheden).

Kicozo’s campus 

Onze Kicozo campus is aangepast aan eventuele Covid omstandigheden. Daardoor kunnen wij met vertrouwen zeggen dat zolang de scholen normaal open zijn, onze scholingen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.