AquaZorg scholingen

Voor professionals in de zorg
verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, verzorgenden, (fysio)therapeuten

AquaZorg

Bij het gebruik van AquaZorg – een term die afgeleid is van het bekendere “hydrotherapie” – in de zorg gebruiken we de diverse werkingsmechanismen van water om reacties in gang te zetten in het gehele lichaam. Het zijn eigenlijk klassieke technieken die in de zorg vroeger ook werden onderwezen, getuige de diverse verpleegkundeboeken uit het begin van de 20e eeuw. Nu was vroeger niet alles beter, maar als je die technieken in een modern jasje steekt – met ook de nodige bewijzen voor de effectiviteit, dan heb je een mogelijkheid om comfortzorg te geven met super eenvoudige middelen, die met weinig tijd langdurig welzijn en meer opleveren.

AquaZorg gaat dan ook verder dan het ontspannen baden of douchen. Je zou kunnen zeggen dat iedereen het dus kan en waarom zou je er een scholing in moeten volgen, maar… het is belangrijk om bij kwetsbare patiënten en patiëntjes te weten wat temperatuur en waterdruk in het lichaam (en geest) teweeg brengt.
We kunnen dan met het gebruik van watertechnieken op verantwoorde wijze krampen verlichten, de spiertonus verbeteren, obstipatie verminderen, de stofwisseling kalmeren of juist stimuleren, de doorbloeding en perifere zuurstofvoorziening bevorderen, de vaatwanden versterken, ontstekingen tot rust brengen, pijn bestrijden, de warmtehuishouding positief beïnvloeden, de respons op stress en spanningen verbeteren, gemakkelijker ontspannen en beter slapen. Ook kunnen watertechnieken de conditie van de huid verbeteren.

Het Kicozo Team, onder leiding van expert en interventie(s) ontwikkelaar Madeleine Kerkhof, neemt jou graag mee in de wondere wereld van water.

Workshop
Koele Buikwassing by Kicozo™

(Kan ook op locatie!).

Tijdens deze praktijk gerichte workshop leer je – op veler verzoek – de Koele Buikwassing by Kicozo™ volgens het enige originele veilige en werkzame protocol van Madeleine Kerkhof @ Kicozo toe te passen.
Deze wassing is de meest effectieve niet-farmacologische interventie bij obstipatie en trage darmfunctie. Ze wordt al veel toegepast in de ouderenzorg en palliatieve zorg met zeer hoge succespercentages. Ze staat ook in de Handreiking Complementaire Zorg op Pallialine.nl.
De interventie is eenvoudig, snel toe te passen (enkele minuutjes) en buitengewoon (kosten)effectief, terwijl het comfort groot is. Want we weten allemaal hoe groot het probleem van obstipatie is: discomfort, pijn, niet lekker (meer) kunnen eten, onrust, risico op delier en zelfs complicaties waaronder darmperforatie. De vele zorgverleners die je zijn voorgegaan roemen de eenvoud van de interventie tegen het goede resultaat, zeker gezien in het licht van de standaard zorg.
Maar hoe eenvoudig ook, de interventie kent wel contra-indicaties en je moet hem goed aanleren om veilig en effectief te zijn. tenslotte werk je vaak met heel kwetsbare patiënten en wil je meer comfort en niet het tegendeel.
Nu kun je hem eenvoudig aanleren in een ochtend.

Aantal contacturen 3 lesuren, zelfstudie 1 uur plus in de praktijk oefenen van het geleerde.

Data en locatie

  • Vrijdag 29 november 2024 van 9.00 tot 12.30 uur bij Kicozo te Wernhout (N.Br).

Investering:

  • 79 euro p/p* (BTW vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie)

* Per emailfactuur met betaalverzoek te voldoen door de cursist. Je ontvangt een bevestiging voor je administratie of declaratie. Bij betaling op factuur via je organisatie worden administratiekosten in rekening gebracht.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

Deze training kan ook in-company gegeven worden op jouw locatie (vraag naar de bijzonderheden).

 

Scholingsdag AquaZorg in de Zorg:
Kompressen, Koele Buikwassing by Kicozo™ en (Koolzuur)Voetbaden

(Kan ook in aangepast formaat/onderwerpen tijdens klinische les op locatie!).

Tijdens deze interessante en praktijk gerichte dag leer je – op veler verzoek – de Koele Buikwassing by Kicozo™ volgens het enige originele veilige en werkzame protocol van Madeleine Kerkhof @ Kicozo toe te passen.
Deze wassing is de meest effectieve niet-farmacologische interventie bij obstipatie en trage darmfunctie. Ze wordt al veel toegepast in de ouderenzorg en palliatieve zorg met zeer hoge succespercentages. Het is niet voor niets een interventie die in de Handreiking Complementaire Zorg op Pallialine.nl is opgenomen.
Tijdens deze dag leer je tevens – ook hier op veler verzoek – Warme Voetbaden en het Koolzuur (voet)bad toe te passen die een enorme verbetering van het welbevinden kunnen betekenen. Denk daarbij aan ontspanning bij stress en angsten, beter slapen, maar ook aan pijn (meer speciaal reumatische pijnen en perifere neuropathie) en doorbloedingsproblemen.

Verder tijdens deze fascinerende dag aandacht voor warme kompressen die veel verlichting kunnen geven bij pijnen, stress en spanningen en die eenvoudig aan te leggen zijn mits zorgvuldig uitgevoerd. Ook leer je hoe koude wikkels werken en hoeveel comfort je daarmee kont geven bij ontstekingen of koorts.

Een boeiende dag dus, met Wellness met een hoofdletter W op de eerste plaats.

Daarnaast kun je na deze dag collega’s laten zien wat de meerwaarde is van AquaZorg in de setting. Daarnaast kun je met deze dag in de pocket ook patiënten informeren over de zelfredzaamheid die mogelijk is met AquaZorg, zoals de Koele Buikwassing™ en (voet)baden.

Accreditatie bij het Kwaliteitsregister V&V wordt aangevraagd bij minimaal 8 deelnemers.

Aantal contacturen 6 lesuren, zelfstudie 3 uur plus in de praktijk oefenen van het geleerde.

Data en locatie

  • Op verzoek / in-company

Investering:

  • … euro p/p* (BTW vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie)

* Per e-factuur met betaalverzoek te voldoen door de cursist.
Uiteraard kunnen we ook een formele factuur naar je organisatie sturen tegen een kleine bijdrage in de administratiekosten.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

Deze training kan ook in-company gegeven worden op jouw locatie (vraag naar de bijzonderheden).

 

Train de Trainer Workshop: Koele Buikwassing by Kicozo™

(Kan ook op locatie!).

Bedoeld voor: degenen die de Koele Buikwassing™ in het verleden hebben geleerd en deze door willen geven aan hun collega’s of team.
Kicozo’s protocol voor de Koele Buikwassing™, waarvan Madeleine Kerkhof de interventie ontwikkelaar is, is het enige originele veilige en werkzame protocol, die regelmatig getoetst wordt naar de laatste inzichten en daarom geregistreerd bij het merkenbureau. Andere protocollen of beeld/filmmateriaal dan dat van Kicozo bevatten mogelijk niet de juiste informatie, contra-indicaties en/of werkwijze.
Bij Kicozo willen we deze graag op de juiste wijze doorgeven, waardoor je er zeker van bent dat je in veiligheid en comfort zoveel mogelijk het beoogde resultaat bereikt. Daarom kun je uitsluitend deelnemen als je ruime ervaring hebt in het geven van de interventie aan cliënten.
Je leert het tijdens de Train de Trainer Workshop Koele Buikwassing™, waarmee je gecertificeerd bent om het (uitsluitend) binnen je eigen organisatie door te geven.

Data en locatie(s):

  • 20 september 2024 op de Kicozo campus te Wernhout

Na het succesvol afleggen van het toetsingsmoment ontvang je een certificering die elk jaar verlengd wordt na een korte (eventueel online) bij/nascholing.
Nadien ben je in staat en geautoriseerd om namens Kicozo de interventie binnen jouw setting door te geven.

Aantal contacturen 3 lesuren, zelfstudie 3 uur plus in de praktijk oefenen van het geleerde.

Je investering is:

  • 89 euro p/p* (incl. deelname certificaat, exclusief toetsingsmoment a 59 euro p/p* en hercertificering per jaar 25 euro p/p*), incl. koffie/thee, protocol – BTW vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie.
    Opgeven via info@kicozo.nl

* Per emailfactuur met betaalverzoek te voldoen door de cursist. Je ontvangt een bevestiging voor je administratie of declaratie. Bij betaling op factuur via je organisatie worden administratiekosten in rekening gebracht.

Ook deze training kan op verzoek in-company gegeven worden aan hen die de Koele Buikwassing™ in hun setting al geven en binnen hun team en/of organisatie willen (blijven) uitzetten.