AquaZorg scholingen

Voor professionals in de zorg

AquaZorg

Bij het gebruik van AquaZorg – een term die afgeleid is van het bekendere “hydrotherapie” – in de zorg gebruiken we de diverse werkingsmechanismen van water om reacties in gang te zetten in het gehele lichaam. AquaZorg gaat verder dan het ontspannen baden of douchen. We kunnen met het gebruik van watertechnieken krampen verlichten, de spiertonus verbeteren, obstipatie verminderen, de stofwisseling kalmeren of stimuleren, de doorbloeding bevorderen, de vaatwanden versterken, ontstekingen tot rust brengen, de warmtehuishouding positief beïnvloeden, de respons op stress en spanningen verbeteren, gemakkelijker ontspannen en lekkerder slapen. Ook kunnen watertechnieken de conditie van de huid verbeteren.

Scholingsdag AquaZorg in de Zorg

Tijdens deze interessante en praktijk gerichte dag leer je – op veler verzoek – de Koele Buikwassing toe te passen. Deze wassing is de meest effectieve niet-farmacologische interventie bij obstipatie en trage darmfunctie. Ze wordt al veel toegepast in de ouderenzorg en palliatieve zorg met zeer hoge succespercentages. De interventie is eenvoudig, snel toe te passen (enkele minuutjes) en buitengewoon kosteneffectief, terwijl het comfort groot is. Want we weten allemaal hoe groot het probleem van obstipatie is: discomfort, pijn, niet lekker (meer) kunnen eten, onrust, risico op delier en zelfs complicaties waaronder darmperforatie. De vele zorgverleners die je zijn voorgegaan roemen de eenvoud van de interventie tegen het goede resultaat, zeker gezien in het licht van de standaard zorg. Maar hoe eenvoudig ook, de interventie kent wel contra-indicaties en je moet hem goed aanleren om veilig en effectief te zijn. tenslotte werk je vaak met heel kwetsbare patiënten en wil je meer comfort en niet het tegendeel. Voorheen maakte de interventie deel uit van meerdaagse scholingen, maar nu kun je hem eenvoudig aanleren in een workshop van een dagdeel op:

Tijdens deze dag leer je tevens – ook hier op veler verzoek – Warme Voetbaden en het Koolzuur (voet)bad toe te passen die een enorme verbetering van het welbevinden kunnen betekenen. Denk daarbij aan ontspanning bij stress en angsten, beter slapen, maar ook aan pijn (meer speciaal reumatische pijnen en perifere neuropathie) en doorbloedingsproblemen.

Verder tijdens deze fascinerende dag aandacht voor warme kompressen die veel verlichting kunnen geven bij pijnen, stress en spanningen en die eenvoudig aan te leggen zijn mits zorgvuldig uitgevoerd. Ook ga je leren hoe koude wikkels werken en hoeveel comfort je daarmee kont geven bij ontstekingen of koorts.

Een boeiende dag dus, met Wellness met een hoofdletter W op de eerste plaats.

Data en lokatie

  • dinsdag 18 mei a.s. tw Wernhout op de Kicozo campus

Investering:

  • 129 euro p/p

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

Deze training kan ook in-company gegeven worden op jouw locatie (vraag naar de bijzonderheden).

Kicozo’s campus aangepast

Ons leslokaal op de Kicozo campus is aangepast aan de huidige omstandigheden. Daardoor kan ik met vertrouwen zeggen dat onze cursussen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.

 

 

NB: In de huidige tijd, we schrijven 2020, besteden we extra zorg aan het gevoel van veiligheid van onze cursisten en studenten. Daarom hebben wij onze campus aangepast en hebben wij “covid-19 proof” (natuurlijk mede afhankelijk van hoe zij daar zelf mee omgaan) 12 plaatsen waar iedereen de ruimte krijgt om te leren en te oefenen.
Tevens zijn er voldoende mogelijkheden tussendoor de handen te ontsmetten, zijn er toiletten op afstand, papieren handdoekjes en is er eenrichtingverkeer ingesteld voor het binnengaan en verlaten van het gebouw. Er is voldoende (mechanische – ramen open) ventilatie. Breng  eventueel een shawl of (extra) trui mee.
Onze docenten gebruiken bij de lessen een mondkapje en/of vizier (van polycarbonaat) uit respect voor de ander en de behoefte aan een veilige leeromgeving.

 

Lees hier hoe we met elkaar waardevolle lesdagen kunnen delen:

Mondkapje verplicht bij bewegen binnen de school (aan jouw tafeltje niet natuurlijk).
Tafels en stoelen staan op voldoende afstand van elkaar.

Er zijn aparte buitendeuren voor aankomst en vertrek.
Bij het koffie of thee pakken houden we rekening met elkaar. Wanneer je dat liever doet ben je vrij je eigen thermoskan of flesje drinken en tussendoortje mee te brengen. Lunch was al iets waar je zelf voor zorgt.
Je kunt een extra shawl of trui meebrengen gezien de ventilatie, maar we verwarmen natuurlijk zo goed mogelijk.

Er zijn twee toiletten op ruime afstand van elkaar, voorzien van papieren doekjes, zeep- en desinfectie dispensers.
Voor het mengen en hanteren van flesjes en andere benodigdheden voor praktijk AromaZorg breng je desgewenst eigen handschoenen mee.
We verstrekken handschoenen voor lesdelen waarbij onderlinge aanraking nodig is.