AromaZorg Doe Dagen @ Kicozo

@Kicozo

Tijdens de AromaZorg Doe Dagen bij Kicozo staan het doen en ervaren, beleven en werken met aromatische grondstoffen centraal.

We gaan tijdens de AromaZorg Doe Dagen met een bepaald centraal thema werken en na een deskundige inleiding door Madeleine Kerkhof ga je aan de slag met het onderwerp van die dag.

Je mag als deelnemer* ruim gebruik maken van bij het thema passende essentiële oliën, basisoliën, CO2 extracten en andere plantaardige grondstoffen. En voor degenen die mij kennen… allemaal van de meest hoogwaardige kwaliteit.

Natuurlijk krijg je fijne recepten aangereikt maar juist het zelf doen met behulp van ons slimme keuzetool (het Kicozo Klinisch Redeneren Model) gaat jou helpen echt maatwerk te leveren en dat is natuurlijk waar het om gaat in de holistische aromazorg.

Je krijgt daarnaast een handout met de belangrijkste punten uit de dag. Je kunt die zelf aanvullen met de onderbouwde uitgebreide informatie uit mijn boeken, waar je – als je die nog niet hebt – alleen tijdens die dag op onze campus ook nog een aantrekkelijke korting krijgt.

Mis ze dus niet, die fijne gezellige en leerzame dagen in groepen van maximaal 12 personen! Ik heb er zin in!

In de komende maanden staan op het programma:

Aromazorg van Mond tot Kont 
Op zaterdag 16 maart 2024 van 10u tot 16u

Deze dag is gewijd aan het spijsverteringskanaal, waarbij we vooral uitwendige toepassingen bespreken, van zorg voor de mondholte en slokdarm tot buikpijnen en aambeien.

Na een inleiding ga je werken met de bereiding van een verzachtende en (vaak) genezende gel voor irritaties van mond of slokdarm, aften of mondpijnen, waarbij je ook tips krijgt om van kruiden je eigen gel te maken. Verder bereid je een fijne inwrijf- of massageolie voor buikpijnen of obstipatie en krijg je de gelegenheid om een product te maken voor aambeien of fissuren.
Als grondstoffen staan CO2 extracten van duindoorn en goudsbloem nadrukkelijk in de schijnwerpers, aangevuld met ‘food grade’ aloë veragel, maar natuurlijk komen ook fijne basisoliën voorbij om je massageolie mee te bereiden zoals hoogwaardige biologische sesamolie. Verder kun je denken aan kamille en helicryse als ontstekingsremmend en verzachtend voor ondermeer mondholte en slokdarm, copaiba en ho-blad voor pijn en ontsteking, gember CO2-total en zoete marjolein voor spasmen en melisse en bergamot als antiviraal voor koortslippen.

 

Aromatische Zorg voor Pijn 
Op zaterdag 13 april 2024 van 10u tot 16u

Vandaag kijken we eerst kort naar pijnmechanismen en welke aromatische mogelijkheden we hebben om pijn te verlichten voor onze cliënten (en onszelf), waarbij we vooral kijken naar pijnen van het bewegingsapparaat, inclusief ontstekingen en perifere neuropathie.
Daarna kun je aan de hand van ons keuzetool fijne producten maken, van een koelende aloe veragel met tamanu, lavendel, copaiba en ho-blad voor ontstekings- en neuropatische pijnen tot een fijne massageolie met sesam, St. Janskruid, gember en zoete marjolein voor een betere doorbloeding en opheffen van verkramping, om er maar een paar te noemen. Ook gaan we in op andere mogelijkheden zoals koolzuur voetbaden en een ontspanningstechniek met geurige olie voor de broodnodige parasympathicus ondersteuning.

 

 

Aromatische Huid- & Wondzorg 
Op zaterdag 21 september van 10u tot 16u

Op deze dag ga je werken met talrijke oliën en extracten, van tamanu en duindoorn tot goudsbloem en teunisbloem. Je maakt producten op basis van biologische grondstoffen, zoals verfijnde pure aloë vera gel, of jojoba. Een crème verrijken met aromatische oliën kan natuurlijk ook. Verder heb je ruime keuze uit essentiële oliën en CO2 extracten die we als zodanig gebruiken. Denk dan aan bij de doelen passende oliën zoals lavendel en helicryse bij (brand)wonden, echte kamille voor eczemen, melisse en kamille voor virale huidinfecties, geranium en manuka voor huid- en wondinfecties, om er maar een paar te noemen.

 

 

Werken met CO2 extracten  
Nog te bepalen data

Op deze dag ga je werken met CO2 extracten, die een geweldige aanvulling vormen op de conventionele aromazorg c.q. aromatherapie. Ze hebben vaak fantastische plant-eigen geuren en een verfijnde rijke samenstelling waardoor ze je recepten met hun veelzijdige en sterk medicinale eigenschappen kunnen verrijken. De dag begint met een korte inleiding over het productieproces zodat je inzicht krijgt in welke keuzes je kunt maken. Daarna ga je in de praktijk aan de slag met zowel CO2 extracten die we als essentiële oliën gebruiken, als degenen die we als basisolie toepassen. Een veelzijdige dag dus waarin je fijne producten maakt om mee naar huis te nemen en uit te gaan proberen.

 

Lestarief per dag p/p:

169 euro (btw vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie)
Aantal contacturen 6, zelfstudie uren n.v.t.
Inclusief handout, hoogwaardige materialen, diverse eigen producten bereiden, koffie / thee.

Je kunt je belangstelling laten weten of je inschrijven via info@kicozo.nl

 

De bomen en het bos

Bij Kicozo werken we met een beperkt aantal aromatische grondstoffen. Er zijn zoveel mogelijkheden dat wij vooral onze keuzes maken op basis van het relatieve gemak waarmee je ze kunt verwerken, verkrijgbaarheid, het passen bij de doelen die je wilt bereiken, wetenschappelijke onderbouwing, effectiviteit en last but not least met oog voor onze Moeder Natuur.

 

*Iets voor jou?
De dagen zijn bedoeld voor aromatherapeuten, herboristen, zorgprofessional en andere deelnemers die al over enige basiskennis in aromazorg c.q. aromatherapie beschikken. Een echte expert hoef je zeker niet te zijn (neem even contact op als je wilt weten of het bij jou past) maar met jouw basiskennis ga je de verdieping in, fris je jouw kennis verder op of krijg je praktijkvaardigheden aangereikt die je (online of via schriftelijke scholingen) niet of weinig op hebt kunnen doen.