Rust in de Nacht Complementaire Zorg voor Optimale Rust & Slaap

scholingen complementaire zorg voor professionals in de zorg

 

Rust in de Nacht!
Complementaire Zorg bij het Slapen & Nachtelijke Onrust

Werk jij vaak avond- of nachtdiensten en wil je ook weten hoe je met complementaire zorg in de nacht bij kunt dragen aan het beter slapen en verlichten van onrust en angsten bij jouw zorgvragers? Kom dan naar deze boeiende scholing!

Met complementaire zorg kunnen we op een holistische manier ondersteuning bieden een mensen die moeilijk tot rust kunnen komen, gemakkelijk last hebben van nachtelijke onrust of minder goed of niet kunnen slapen.

Leer wat de invloed is van goed gekozen puur natuurlijke geuren en hoe je die ook in een drukke dienst kunt inzetten en hoe je ook andere elementen van complementaire zorg makkelijk kunt toepassen, zoals in verdamping of inhalatie, via een lemniscaat massage of voetenbad, of hoe je met ontspanningstechnieken je cliënten of patiënten weer lekker ontspannen krijgt.

Op diverse gebieden kan AromaZorg, het werken met essentiële olie in diverse toepassingen aan het comfort bij onrust, angst, depressie of andere klachten die ontspannen en slapen in de weg staan. Het werken met essentiële oliën is goed onderbouwd. Studies wijzen keer op keer uit dat goed gekozen oliën helpen ontspannen, angsten verlichten en het slapen bevorderen.
De keuze voor zo’n olie en het veilig en effectief toepassen hangt van een aantal belangrijke individuele factoren af, dus daarom is deze scholing precies wat je nodig hebt. Ook leer je welke interventies nu juist in je nachtdienst makkelijk in te zetten zijn en waar je dan op moet letten.

Afhankelijk van de reden van het moeizaam slapen kunnen ook korte eenvoudige massages van een paar minuutjes weldadig ontspannend werken. Vooral met voetmassage, speciaal de lemniscaat massage, kun je geweldig iemand uit zijn of haar hoofd halen en ook aandacht besteden aan het gezonde, zodat de aandacht wordt afgeleid van het zieke of gepieker en malen.
Massage kan verder gebruikt worden om spieren en pezen te laten ontspannen zodat het ligcomfort verbeterd wordt.

Met AquaZorg worden ook goede resultaten bereikt voor ontspanning en slapen. Denk hierbij aan een warme kruik aan de voeten, of voor het slapen gaan een warm voetenbad, al dan niet i.c.m. AromaZorg. Kleine moeite – maar leer wel hoe het veilig is en waar je op moet letten – groot effect.

Ontspanningsoefeningen kunnen belangrijk aan algemene ontspanning bijdragen maar ook gericht zijn op het verlichten van symptomen die het rusten in de weg staan, zoals angst, pijn of benauwdheid.

We nodigen je graag uit voor het volgen van deze trainingsdag met praktische, eenvoudig toe te passen handvatten rondom deze interventies. Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, zodat je veilig en effectief leert werken en toch aandacht hebt voor de hele mens.

We bieden makkelijk toepasbare handvatten die nauw aansluiten op de dagelijkse zorg. Er is veel aandacht voor het oefenen van vaardigheden.

De scholing kent 6 contacturen en 2 uren zelfstudie (buiten oefenen van het geleerde).

Data & Locatie:

  • vrijdag 22 maart 2024 van 9.00 uur tot 16.00 uur bij Skills Update te Veenendaal.
  • donderdag 16 mei 2024 van 9.00 uur tot 16.00 uur op de Kicozo campus in Wernhout.
  • maandag 16 sept 2024 van 9.00 uur tot 16.00 uur op de Kicozo campus in Wernhout.

Investering:

  • 145 euro* p/p (btw vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie), inclusief reader en aromatische materialen.

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 6 punten.

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij Kicozo op actuele ontwikkelingen.

* Per e-factuur met betaalverzoek te voldoen door de cursist.
Uiteraard kunnen we ook een formele factuur naar je organisatie sturen tegen een kleine bijdrage in de administratiekosten.

Aanmelden:

Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

PS: aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

 

Deze opleiding(en) sluit(en) voor aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Pijnverpleegkunde, Oncologieverpleegkunde, Palliatieve Zorg, Geriatrie, Wijkverpleegkundigen, Zelfstandigen.