Basisdag Complementaire Zorg in de Zorg – scholing

Scholingen voor professionals in de zorg
Voor Verzorgenden IG (A)
Voor Helpenden Niv 2 (B)

Voor Verzorgenden IG (A)
Deze intensieve basisdag geeft je beknopt vooral de theoretische ins en outs van AromaZorg, AquaZorg, Ontspanning en Massage.
Je maakt kennis met deze vier zorgvormen als basis voor verdiepingsscholingen rondom diverse thema’s waarbij je patiënten en hun naasten maximaal comfort kunt bieden. Je oefent natuurlijk het werken met essentiële oliën en handmassage, maar ook de Koele Buikwassing.

Deze nieuwe opzet geeft je de gelegenheid al direct een goede bodem te leggen onder complementaire interventies in de zorg. Daarnaast kun je deze scholing als start gebruiken voor de Verdiepingsdagen Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg, al geven we aan een dieper gaande vooropleiding de voorkeur.

Je investering bedraagt 129 euro excl. btw. Inclusief zijn een uitgebreide reader, alle hoogwaardige materialen en koffie/thee.

Data & lokaties:

  • 17 maart 2021 van 09.00 uur tot ca. 15.30 uur op de Kicozo campus bij De Levensboom in Wernhout (N.Br).

Voor Helpenden Niv 2 (B)
Fijne basisdag voor Helpende Zorg en Welzijn, Woonzorgassistenten, en AB-ers. Deze dag maak je kennis met het werken met enkele fijne essentiële oliën, leer je wat geur voor jouw doelgroep kan betekenen, oefen je handmassage en het voetenbad. De dag is laagdrempelig, maar heel geschikt om al direct een verschil te maken in de dagelijkse zorg voor je cliënt.

Je investering bedraagt 129 euro excl. btw. Inclusief zijn een uitgebreide reader, alle hoogwaardige materialen en koffie/thee.

Data & lokaties:

  • 17 november 2020 van 09.00 uur tot ca. 15.30 uur op de Kicozo campus bij De Levensboom in Wernhout (N.Br)

 

Kicozo’s campus aangepast

Ons leslokaal op de Kicozo campus is aangepast aan de huidige omstandigheden. Daardoor kan ik met vertrouwen zeggen dat onze cursussen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.

 

 

NB: In de huidige tijd, we schrijven 2020, besteden we extra zorg aan het gevoel van veiligheid van onze cursisten en studenten. Daarom hebben wij onze campus aangepast en hebben wij “covid-19 proof” (natuurlijk mede afhankelijk van hoe zij daar zelf mee omgaan) 12 plaatsen waar iedereen de ruimte krijgt om te leren en te oefenen.
Tevens zijn er voldoende mogelijkheden tussendoor de handen te ontsmetten, zijn er toiletten op afstand, papieren handdoekjes en is er eenrichtingverkeer ingesteld voor het binnengaan en verlaten van het gebouw. Er is voldoende (mechanische – ramen open) ventilatie. Breng  eventueel een shawl of (extra) trui mee.
Onze docenten gebruiken bij de lessen een mondkapje en/of vizier (van polycarbonaat) uit respect voor de ander en de behoefte aan een veilige leeromgeving.

 

Lees hier hoe we met elkaar waardevolle lesdagen kunnen delen:

Mondkapje verplicht bij bewegen binnen de school (aan jouw tafeltje niet natuurlijk).
Tafels en stoelen staan op voldoende afstand van elkaar.

Er zijn aparte buitendeuren voor aankomst en vertrek.
Bij het koffie of thee pakken houden we rekening met elkaar. Wanneer je dat liever doet ben je vrij je eigen thermoskan of flesje drinken en tussendoortje mee te brengen. Lunch was al iets waar je zelf voor zorgt.
Je kunt een extra shawl of trui meebrengen gezien de ventilatie, maar we verwarmen natuurlijk zo goed mogelijk.

Er zijn twee toiletten op ruime afstand van elkaar, voorzien van papieren doekjes, zeep- en desinfectie dispensers.
Voor het mengen en hanteren van flesjes en andere benodigdheden voor praktijk AromaZorg breng je desgewenst eigen handschoenen mee.
We verstrekken handschoenen voor lesdelen waarbij onderlinge aanraking nodig is.