Mantelzorgers en Vrijwilligers – workshops

Wij bieden behalve voor professionals, ook workshops voor mantelzorgers en vrijwilligers. De workshops kunnen gevolgd worden door iedereen die in zijn familie, vriendenkring – als mantelzorg of als vrijwilliger te maken heeft met een (ernstig) zieke of stervende. De workshops duren ca. 2 uur, inclusief koffie/theepauze.

Op boeiende wijze krijgt de deelnemer een inleiding in de achtergronden van het betreffende onderwerp, die vergezeld gaat van aansprekende voorbeelden en (geurige) (basis)oliën om kennis mee te maken. De inleiding wordt vervolgd door een praktische gedeelte, waarin de aangereikte kennis geoefend wordt. Denk hierbij aan het werken met geur, aan hand- of voetmassage of het aanleggen van een warm kompres.

Natuurlijk is het ook mogelijk de diverse workshops met elkaar te combineren, zodat deze precies past bij de groep waarvoor deze gegeven wordt.

 

Kicozo’s campus 

Onze Kicozo campus is aangepast aan eventuele Covid omstandigheden. Daardoor kunnen wij met vertrouwen zeggen dat zolang de scholen normaal open zijn, onze scholingen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.

 

 

 

 

Voorbeelden:

Handmassage met (geurige) massageolie

In deze workshop leert u hoe weldadig aandachtsvolle aanraking kan zijn, wat de effecten zijn zowel de ontvanger als de gever en met welke zaken rekening dient te worden gehouden om handmassage tot een prettige ervaring te maken voor beiden. Ook leert u waarom en met wat voor massageolie u kunt masseren en reiken wij u een heerlijk geurige olie aan om mee te oefenen. De techniek van een fijne korte handmassage wordt stap voor stap uitgelegd en voorgedaan, waarna u aan het eind van de workshop een fijne manier hebt geleerd waarop u contact kunt maken, verbinding kunt leggen en voor extra comfort kunt zorgen. Een beschrijving van de techniek krijgt u samen met een flesje geurige olie mee naar huis, zodat u de handmassage heel gemakkelijk kunt blijven uitvoeren.

Inplanning voor groepen op verzoek, in Wernhout (N.Br.) of bij u op locatie.

Voetmassage met (geurige) massageolie

In deze workshop leert u, net als bij de workshop handmassage, hoe weldadig aandachtsvolle aanraking kan zijn, wat de effecten zijn zowel de ontvanger als de gever en met welke zaken rekening dient te worden gehouden om voetmassage tot een prettige ervaring te maken voor beiden. Ook leert u waarom en met wat voor massageolie u kunt masseren en reiken wij u een heerlijk geurige olie aan om mee te oefenen. De techniek van een fijne korte voetmassage wordt stap voor stap uitgelegd en voorgedaan, waarna u aan het eind van de workshop een fijne manier hebt geleerd waarop u contact kunt maken, verbinding kunt leggen en voor extra comfort kunt zorgen. Een beschrijving van de techniek krijgt u samen met een flesje geurige olie mee naar huis, zodat u de voetmassage heel gemakkelijk kunt blijven uitvoeren.

Inplanning voor groepen op verzoek, in Wernhout (N.Br.) of bij u op locatie.

Kompressen en voetenbadjes zelf aanbieden

Warm water is een bron van geborgenheid en omhulling. Nagenoeg iedereen kan genieten van de weldaad van warmte door met water te werken. Toch hoeven we niet in bad te gaan om dat te bereiken. Weldadig warme kompressen op nek en schouders of de lendenen kunnen een groot gevoel van omhulling en diepe ontspanning geven. Met een nek-schouderkompres kunnen we letterlijk en figuurlijk lasten van onze schouders laten glijden, terwijl lendekompressen de onderrug kunnen ontspannen en zo verlichting kunnen geven bij stijfheid en spanning. De zalige warmte van voetenbadjes, eventueel aangevuld met een geschikte geur, geeft een “aaaahh-gevoel” dat veel verder gaat dan de voeten alleen.

In deze workshop leert u hoe u warme kompressen en voetenbadjes geeft, wat erbij nodig is en waar u op moet letten. Een fijne workshop waar comfort en welbevinden centraal staan en waarin u natuurlijk ook zelf volop geniet van het werken met water. U gaat naar huis met een lekkere voetbadolie en een readertje om de techniekjes thuis eenvoudig uit te kunnen voeren.

Inplanning voor groepen op verzoek, in Wernhout (N.Br.) of bij u op locatie.

De invloed van geuren & zelf geur samenstellen voor ontspanning en welbevinden

Geuren doen iets met je. Een goed gekozen geur kan ons tot rust laten komen, ons oppeppen of helpen mooie gesprekken op gang te brengen. In ons brein worden geuren direct vertaald naar emoties, associaties en herinneringen. Geuren kunnen ons doen terugdenken aan fijne tijden – herinneringen die we met elkaar kunnen delen.

In deze workshop maakt u kennis met de kracht van geur en manieren waarop u deze kunt gebruiken in de zorg voor kwetsbare mensen. U leert wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van enkele mooie geuren en maakt een eigen combinatie die u mee naar huis kunt nemen. Natuurlijk is ook hier een naslagwerkje van gemaakt zodat u het thuis nog eens kunt doorlezen.

Inplanning voor groepen op verzoek, in Wernhout (N.Br.) of bij u op locatie.

Algemene informatie

De workshops worden op de mooie locatie van De Levensboom gehouden, met zijn sfeervolle trainingsruimten en prachtige tuin (waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het Levensboom Fonds). Wij kunnen ook bij u op locatie komen. Prijsopgave op aanvraag. Deze zijn bij ons in Wernhout altijd inclusief kopje koffie of thee, de gebruikte materialen en handig readertje zodat u thuis alles kunt nalezen en in praktijk kunt brengen.

Minimaal aantal deelnemers 10, maximaal 18.

De workshops zijn exclusief bedoeld voor mantelzorgers en vrijwilligers. Professionals verwijzen wij graag naar het opleidingsprogramma voor de professional.

U brengt voor elke cursus (uitgezonderd die over geuren) twee handdoekjes mee om goed te kunnen oefenen. Voor de workshop Kompressen brengt u ook 1 grote handdoek mee.

Op verzoek geven wij de workshops ook bij u op locatie. Voor een prijsopgave kunt u contact met ons opnemen.

Kicozo’s campus 

Onze Kicozo campus is aangepast aan eventuele Covid omstandigheden. Daardoor kunnen wij met vertrouwen zeggen dat zolang de scholen normaal open zijn, onze scholingen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.