Webinar – AromaZorg voor Longen & Luchtwegen

Webinar – AromaZorg voor Longen & Luchtwegen

scholing complementaire zorg voor professionals in de zorg
het best te volgen met enige voorkennis van essentiele olien c.q. AromaZorg – aromatherapie

Dit webinar neemt je mee op een geurige reis langs een reeks waardevolle en science based aromatische oliën van citroen via eucalyptus en olibanum (Frankincense) naar Siberische zilverspar en meer oliën die naar de ervaring en studies zinvol kunnen zijn. Madeleine legt uit welke eigenschappen we mogen verwachten bij virale luchtweginfecties en hoe je om kunt gaan met verkoudheid en griep terwijl ook ernstiger aandoeningen als Covid en longontstekingen – en het bevorderen van het herstel daarna – niet onbesproken blijven.
Ze bespreekt hoe je om kunt gaan met AromaZorg bij COPD en dyspneu, maar ook hoe je aantoonbaar bij kunnen dragen aan het de preventie van infectie, het verlichten van symptomen, het herstel tijdens het verloop en daarna.
Madeleine besteedt extra veel aandacht aan zorgvuldig werken voor optimaal comfort van de kwetsbare patiënten in jouw zorg, dus is er uiteraard aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, zodat je veilig en effectief leert werken en toch aandacht hebt voor de hele mens.
.
 
Madeleine zal diverse aansprekende voorbeelden geven uit de praktijk. Haar werk is gebaseerd op vele ervaringen, jarenlange kennis en wetenschappelijke studies.
 
Het lesmateriaal wordt tevoren opgestuurd, inclusief enkele mini flesjes essentiële oliën en als zodanig toepasbare CO2 extracten zodat je letterlijk en figuurlijk vast kunt ruiken aan de lesstof. We bieden makkelijk toepasbare handvatten die nauw aansluiten op de dagelijkse zorg.
 
Het webinar is bedoeld voor professionals in de zorg of therapeutenpraktijk die al over enige (basis)kennis en vaardigheden beschikken in het werken met aromatherapie c.q. AromaZorg.
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V.
Lesuren: 3, zelfstudie n.v.t.
Je kunt je uitsluitend aanmelden via info@kicozo.nl

Data:

  • nader te bepalen of op verzoek (minimaal 8 deelnemers)

Tijden:

  • 9.00-12.30u (3 lesuren)

Lokatie:

  • Kicozo ONLINE

Investering:

  • … euro p/p (btw vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie)

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 3 punten.

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij Kicozo op actuele ontwikkelingen.

Aanmelden:

Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

Aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Let op: Betaling uitsluitend in het vooruit en via Mollie Payments. Je ontvangt het lesmateriaal na betaling. De ontvangen factuur kun je – indien van toepassing – bij je organisatie indienen.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Deze cursus(sen) sluit(en) aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Palliatieve Zorg, Wijkverpleegkundigen, Zelfstandigen.