Webinar – AromaZorg bij Angst voor een Ingreep of Procedure

Online training – AromaZorg bij Angst voor een Onderzoek, Ingreep of Procedure

scholing complementaire zorg voor professionals in de zorg
enige voorkennis m.b.t. aromatherapie c.q. AromaZorg is sterk aanbevolen

Het ondergaan van een ingreep, onderzoek of andere procedure kan gevoelens van bezorgdheid, stress en angst met zich meebrengen. Veel mensen – hoeveel is niet duidelijk – lijden onder die gevoelens. Ze slapen slecht of piekeren over de gebeurtenis of over het verloop en de uitslag bij een onderzoek of ingreep.

Dat kan ertoe leiden dat extra medicatie nodig is, of dat iemand langer doet over het herstel. Bij kinderen zien we ook wel veranderingen in gedrag en nachtmerries. Soms stellen mensen hun ingreep of onderzoek uit en kunnen de gevolgen daarvan groot zijn.

Niet-farmacologische middelen zoals AromaZorg en toedieningen daarmee kunnen belangrijk bijdragen aan het gerust stellen van en een gevoel van veiligheid bevorderen bij patiënten. Madeleine Kerkhof laat je zien en ervaren hoe AromaZorg op heel eenvoudige wijze ingezet kan worden bij angst voor een ingreep bij kinderen en volwassenen.

Als expert op dit vakgebied en inspirator voor vele zorgverleners vertelt Madeleine hoe aromatische oliën en extracten op diverse manieren ingezet kunnen worden, al dan niet in combinatie met andere technieken, zoals aanraking, geleide visualisatie of virtual reality waarmee je nog meer niet-farmacologische opties hebt om ook jouw patiënt(en) nog beter te ondersteunen.

Uiteraard is er, zoals gebruikelijk, veel aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, zodat je veilig en effectief leert werken en toch aandacht hebt voor de hele mens.
Zelf ben je bij voorkeur verzorgende, verpleegkundige of welzijnsmedewerker. Enige basiskennis op het gebied van AromaZorg is van voordeel, maar in de reader die je thuis krijgt vindt je nog nadere toelichting op de in de workshop besproken onderwerpen qua basiskennis.
 
Madeleine zal diverse aansprekende voorbeelden geven uit de praktijk. Haar werk is gebaseerd op vele ervaringen, jarenlange kennis en wetenschappelijke studies.
 
Het lesmateriaal wordt tevoren opgestuurd, inclusief enkele mini flesjes essentiële oliën en als zodanig toepasbare CO2 extracten zodat je letterlijk en figuurlijk vast kunt ruiken aan de lesstof. We bieden makkelijk toepasbare handvatten die nauw aansluiten op de dagelijkse zorg.
 
De online scholing is uitsluitend bedoeld voor professionals in de zorg.
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V.
Het zijn 3 lesuren. Zelfstudie n.v.t.
 
Je kunt je uitsluitend aanmelden via info@kicozo.nl

Data:

  • …………..

Tijden:

  • ………… (3 lesuren)

Locatie:

  • Kicozo ONLINE

Investering:

  • ……….. euro p/p (btw vrijgesteld i.v.m. CRKBO registratie).

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 3 punten. Je ontvangt tevoren een reader c.q. hand-out en aromatische mini’s om de scholing intenser te beleven.

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij Kicozo op actuele ontwikkelingen.

Aanmelden:

Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

Aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Let op: Betaling uitsluitend in het vooruit en via Mollie Payments. Je ontvangt het lesmateriaal na betaling. De ontvangen factuur kun je – indien van toepassing – bij je organisatie indienen.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Deze cursus(sen) sluit(en) aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Geriatrie, Pijnverpleegkunde, Wijkverpleegkundigen, OK Verpleegkundigen, SEH Verpleegkundigen, Zelfstandigen.