Nieuwsflits Kicozo Winter februari-maart 2021

Kicozo korte Nieuwsflits februari 2021,
met ondermeer:

 

Lieve mensen

Wat blijft het een bijzondere tijd met veel uitdagingen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op en daarom besloot ik om in deze nieuwsflits wat snelle berichten met je te delen. Terwijl ik werk aan een uitgebreidere nieuwsbrief met meer ervaringen en nieuws wens ik je, samen met mijn team, veel succes en sterkte in een tijd die zoveel van ons allen vraagt.

Webinars en Online workshops

“Elk nadeel heeft zijn voordeel” zei een BN’er jaren geleden al. Ik was al gewend om voor buitenlandse studenten en beroepsorganisaties webinars te geven, maar nu we zo’n lange tijd niet bijeen konden komen op onze campus geef ik meer online workshops dan voorheen. Hoewel het niet ideaal is, kun je toch veel leren en zelfs ervaren want we…

Natuurlijk missen deelnemers het onderlinge contact en de gezelligheid van onze mooie campus, maar daar staat tegenover dat ze niet hoeven te reizen.

De reacties op onze webinars zijn los daarvan enorm positief. Bijvoorbeeld:

 

Komende webinars c.q. online workshops
(zie ook Kicozo.info onder Webinars & Online Scholingen):

 

Andere mooie scholingen op onze campus zijn dit (late) voorjaar:

Je vindt alles op Kicozo.info onder Scholingen of mail naar mij voor meer informatie en aanmelden via info@kicozo.nl

SUPER VROEGE VOGEL VOORJAARS BOEKENACTIE!

In een tijd waarin we veel op onze eigen omgeving of onze computer aangewezen zijn is een echt en rijk geïllustreerd boek heerlijk om in te bladeren en te lezen.

En had je altijd al willen weten wat complementaire zorg in de zorg kan betekenen? Kicozo’s boeken zijn ideaal om lekker mee op de bank te kruipen, kennis op te doen en geïnspireerd te raken om je zorg te verrijken met niet-farmacologische zorg, voor meer kwaliteit van leven voor patiënten en hun omgeving. Bijvoorbeeld het:

🌲 Studieboek Klinische AromaZorg, Aromatherapie voor Zorg & Praktijk:

Voor jou als zorgprofessional geschreven om je extra te inspireren om op veilige en weldoende wijze essentiële oliën in de zorg en praktijk toe te passen bij pijn, misselijkheid, voor huid- en mondzorg, voor angsten en stress, voor longen en luchtwegen. Nu misschien meer dan ooit – in Covid19 tijd – is aandacht voor de hele mens, voor welbevinden en troost, voor momenten van ontspanning in donkere onzekere tijden, een must. Met dit boek reikt Madeleine je daarvoor handvatten aan. (Adviesprijs 79,95 euro, nu tot 21 maart 2021 slechts 69,95).

🌲 Studieboek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening:

Speciaal geschreven om jou extra te inspireren om op veilige en weldoende wijze essentiële oliën in de zorg en praktijk in de palliatieve en terminale fase toe te passen bij pijn, misselijkheid, voor huid- en mondzorg, voor angsten en stress, voor longen en luchtwegen. Nu misschien meer dan ooit – in Covid19 tijd – is aandacht voor de hele mens, voor welbevinden en troost, voor momenten van ontspanning in donkere onzekere tijden, een must. Met dit boek reik ik je daarvoor handvatten aan. Welzijn van lichaam en geest in de laatste levensfase. Leven toevoegen aan de dagen! (Adviesprijs 69,95 euro, nu tot 21 maart 2021 slechts 59,95).

Vroege Vogel Voorjaarsactie:

bestel je het boek Klinische AromaZorg samen met het boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening, dan betaal je slechts 125 euro (!) voor beiden en wij betalen de verzendkosten* t/m 21 maart 2021. Bestel je er het boek CO2 Extracts (Eng.) bij,

dan krijg je daarop nog eens 10% korting.

*binnen Nederland, daarbuiten met korting.

En… had je altijd al willen weten hoe geweldig aromatisch en bijzonder CO2 extracten zijn voor toepassing in de aromatherapie c.q. AromaZorg?

Dan is dit je kans om met 10% Vroege Vogels Voorjaarskorting het boek CO2 Extracts in Aromatherapy aan te schaffen. Bestel je dit boek samen met de beide andere boeken, dan geldt een nog mooiere korting (zie hierboven)!

Je kunt via info@kicozo.nl bestellen.

 

Nog(maals) even dit…

Complementaire Zorg – hedendaagse comfortzorg met respect voor de hele mens

Juist nu is er een grote behoefte aan comfortzorg. Juist nu mag complementaire zorg de aandacht krijgen die patiënten verdienen. Want hoe vaak staan we niet met lege handen als het gaat om het bieden van troost en warme geborgenheid, het verlichten van onrust en pijn?

Juist nu heb je keuzes die je voorheen niet had. Medicamenteus kan niet elk lijden verlicht worden. En ook niet met complementaire interventies, maar samen kunnen we zoveel betekenen.

Dus optimale comfortzorg met de nodige science based onderbouwing, maar vanuit het hart met aandacht voor kwetsbare patiënten en hun families, geeft nu juist dat extra beetje aandacht en zorg geeft waar veel mensen naar snakken – inclusief de zorgverlener…

De bezorgdheid over besmetting is begrijpelijk en voor kwetsbare mensen heel terecht, maar ook in de thuiszorg en klinische setting kunnen we – ook met beschermingsmiddelen – met slimme en weinig inzet vragende middelen veel betekenen.

Kicozo – erkende onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs:
veilige campus voor verantwoord les ontvangen en geven

Als CRKBO erkende onderwijsinstelling is Kicozo gewoon open. Op onze campus vindt je een (Covid) veilige omgeving waar kundige en gepassioneerde docenten les geven om jou te helpen je zorg completer te maken.
Om te voorzien in een gevoel van veiligheid en een optimale leeromgeving is op onze campus voorzien in voldoende ruimte voor iedereen, desinfecterende zeep en alcohol en houden we ons aan de afspraken die op dat moment gelden. Uiteraard luisteren we naar ieders wensen en houden we zo goed mogelijk rekening met elkaar.
We verlangen van elke cursist een mondkapje te dragen bij het bewegen in de ruimte. Uiteraard kan dat af als je aan je tafeltje zit. We verstrekken daarnaast eenmalig een transparant vizier aan cursisten zodat we elkaar goed kunnen zien. Wij denken dat dit helpt om extra bescherming te geven voor degenen die niet (merkbaar) ziek zijn – want bij hoesten en proesten blijf je sowieso thuis.
Elke student heeft bij normale bezetting (max. 12 personen) een fijne persoonlijke ruimte om zich heen. Er is een Skills Lab verdeeld in “mengstationnetjes” met volop ruimte en gelegenheid tot het bereiden van aromatische producten.
Het Beddenlokaal is voorzien van 5 bedden, waarvan 4 volledig elektrisch, zoals we zien in de woonzorgcentra. Het lokaal heeft een eigen unieke, beetje “retro” sfeer met ook weer voldoende ruimte.
Tijdens de praktijklessen voorzien wij je waar nodig of gewenst van handschoenen.
Je kunt ook je eigen flesje water of mok meebrengen of gebruik maken van de bestaande koffie- en thee voorzieningen.

Al bij al is onze campus dus een inspirerende omgeving, waar wij met ons team ernaar streven jou onze passie, handvatten, kennis en kunde over te dragen om complementaire zorg te integreren in jouw setting van de zorg om zo tot complete patiëntenzorg te komen.

 

 

Scholingsoverzicht Kicozo

Op de Kicozo website vindt je de agenda op https://www.kicozo.info/scholingen/professionals/agenda-scholingen-zo/ zodat je een overzicht hebt van ons cursusprogramma van maand tot maand. Handig om je rooster mee in overeenstemming te brengen.

Tot zover deze nieuwsbrief. Tot de volgende keer. Tot Zorg!
Namens Team Kicozo, Madeleine en Kees.

Madeleine Kerkhof 
Verbinder in de Zorg
Directeur Kicozo
Lid V&VN, Adviseur AromaZorg en AquaZorg V&VN Complementaire Zorg;
Lid Palliactief, AIA, NAHA, EONS, AHNA.

Kicozo
Kennisinstituut Integratieve & Complementaire Zorg
Mail:   info@kicozo.nl