Nieuwsbrief Kicozo februari 2022

Kicozo Nieuwbrief
Februari 2022
met ondermeer:

 • Lieve mensen…
 • Interessante weetjes en nieuwtjes zoals:
  * Koele Buikwassing™ nu geregistreerde interventie – Train de Trainer workshop!
  * Nieuw boek op komst – AromaCare in Cancer Care
  * Skin Tear – een casuistiek
 • De Terminale en Stervensfase – indrukwekkende momenten vragen extra bijzondere zorg
 • Autisme & Verbinding – de Workshop met ondersteunende essentiële oliën
 • Luchtwegen, welzijn met AromaZorg – informatie en opties
 • Agenda Kicozo voor vertrouwde en nieuwe scholingen en webinars
 • Congresagenda
 • Bekijk de kortste route naar het scholingsprogramma via de kalender J op: https://www.kicozo.info/scholingen/professionals/agenda-scholingen-zo/

Lieve mensen…

2022 is alweer anderhalve maand oud (of jong) en bij Kicozo bruist het van de activiteiten. Wat een mooie energie geeft dat. Het geeft een drukte die ook weinig tijd laat om regelmatiger nieuwsbrieven te schrijven (buiten af en toe een nieuwsflits). Vandaar deze extra uitgebreide versie, dus ga er even voor zitten zou ik willen zeggen, of lees hem in etappes ?.

AromaZorg Zuster heeft haar assortiment uitgebreid met enkele fijne producten en service artikelen dus heb je al een tijdje haar website niet bezocht? Dan zou ik gauw een kijkje nemen op aromazorgzuster.nl.

Hoewel wij bij Kicozo ook de overheidsmaatregelen voelen konden wij op onze ruime en prettige locaties doorgaan met de lessen en konden we cursisten waar mogelijk een live stream aanbieden. Dat kan niet bij elke scholing, maar toch is het gelukt om daar diverse cursisten blij mee te maken.

Zo is onze Jaaropleiding AromaZorg in de Oncologie weer van start gegaan, waarvan de theorielessen ook naar wens online gevolgd kunnen worden. Eind van dit jaar hopen onze studenten de 2e lichting ter wereld te zijn met het diploma (Verpleegkundig) Consulent AromaZorg in de Oncologie. Zij leren om met aromatische oliën en grondstoffen optimale ondersteuning te geven aan patiënten met kanker, van angst en stress, tot misselijkheid, pijn en benauwdheid.

Het lesmateriaal is uiteraard van hoge praktische, inhoudelijke en wetenschappelijk onderbouwde kwaliteit.

Sowieso worden onze webinars goed bezocht. Zo verzorgde ik webinars over Welzijn met AromaZorg in de Dementiezorg voor zowel individuele inschrijving als voor organisaties zoals IJsselheem, waar 36 zorgprofessionals nu geschoold zijn in de basis van AromaZorg bij Onrust, Slapen en andere zorgvragen. Uit heel Nederland en Vlaanderen doen mensen mee, die daarvoor tevoren lesmateriaal opgestuurd krijgen zodat de beleving nog interessanter wordt.

Ook het Online Kicozo Complementair Café, dat sinds november 2021 elke maand via Zoom gehouden wordt begint bekendheid te krijgen. Onder mijn leiding sparren zorgprofessionals met elkaar over onderwerpen m.b.t. complementaire zorg, die door de deelnemers bepaald worden. Heel informeel, gezellig en toch leerzaam. Aan het eind van deze nieuwsbrief lees je hoe ook jij deel kunt nemen.

Een mooie online cursus was het Engelstalige webinar ScentWise™ in Dementia Care, die nog verder inging op welzijn voor mensen met dementie en waarin ik ook onderwerpen besprak zoals mond- en huidzorg, benauwdheid en natuurlijk pijn. Deelnemers uit de VS, Engeland, Ierland, Nederland, maar ook Indonesië, Australië, Hawaii en zelfs de Cook Eilanden middenin de Atlantische Oceaan ontvingen een fijn en geurig cursuspakket met reader en mini’s voor de ultieme beleving.

Interessante weetjes en nieuwtjes

* Koele Buikwassing™ nu geregistreerde interventie – Train de Trainer workshop!

Heb jij ooit geleerd hoe je de Koele Buikwassing™ toepast? Kicozo’s protocol voor de Koele Buikwassing™, waarvan ik de interventie ontwikkelaar ben, is het enige originele veilige en werkzame protocol, dat regelmatig getoetst wordt naar de laatste inzichten en daarom geregistreerd is bij het merkenbureau. Andere protocollen of beeld/filmmateriaal dan dat van Kicozo bevatten mogelijk niet de juiste informatie, contra-indicaties en/of werkwijze.

Ik heb als de ontwikkelaar van de interventie gemerkt dat, met alle goede bedoelingen die ik zeker respecteer, het protocol zonder overleg veranderd wordt, contra-indicaties worden toegevoegd naar eigen inzicht (die alleen gelden als het originele Kicozo protocol niet goed wordt uitgevoerd) of zelfs totaal veranderd wordt, bijvoorbeeld afwisselend warmte of koude, wat absoluut niet de bedoeling is en wat de werkzaamheid eerder kan tegenwerken.

Bij Kicozo willen we deze effectieve techniek – mits juist uitgevoerd – op de juiste wijze doorgeven, waardoor je er zeker van bent dat je in veiligheid en comfort zoveel mogelijk het beoogde resultaat bereikt.

Daarom heb ik speciaal voor hen die dat ook willen de Train de Trainer Workshop Koele Buikwassing™ ontwikkeld. Alleen met die scholing ben je gegarandeerd uitgerust met de juiste werkwijze om deze ook aan je team of collega’s door te kunnen geven. Na de workshop en toetsingsmoment ontvang je daartoe een licentie die elk jaar vernieuwd kan worden. Heb je deze niet, dan mag je de techniek niet in een (klinische) les doorgeven aan anderen, alleen geven aan cliënten en patiënten. De kosten van de training zijn laag. Tenslotte is het geen Kicozo verdienmodel, maar een manier waarop wij als ontwikkelaar de Koele Buikwassing™ op de bedoelde wijze integreren in patiëntenwelzijn.

De data met locaties zijn:

1 april a.s. tussen 9.00u en 12.00u, of tussen 13.00u en 16.00u bij met toetsingsmoment op nader af te spreken datum op de Kicozo campus te Wernhout N.Br

15 juni a.s. tussen 9.00u en 12.00u, of tussen 13.00u en 16.00u met toetsingsmoment op nader af te spreken datum bij Skills Update te Veenendaal.

Mogelijk komt er nog een locatie in Noord Nederland bij.

Je kunt je opgeven via email.

* Nieuw (Engelstalig) boek op komst – AromaCare in Cancer Care

Degenen die mij een beetje kennen weten dat ik een grote passie heb voor de Oncologie en dat binnen dat vakgebied zoveel gezondheidswinst en kwaliteit van leven te behalen valt met AromaZorg, mits dat maar op de juiste en veilige manier wordt ingezet als integratief of aanvullende onderdeel van de zorg. Wist je dat ik degene ben die de handreiking AromaZorg op kanker.nl heeft geschreven, de betrouwbaarste website over kanker in Nederland?

In Kicozo’s jaaropleiding AromaZorg in de Oncologie geef ik studenten heel zorgvuldige, goed doordachte en door wetenschappelijke studies ondersteunde handvatten waarmee je mensen met kanker op allerlei manieren kunt helpen op hun weg met en na kanker. Denk aan het verlichten van angsten en stress, rust vinden in de nacht, het verminderen van symptomen en bijwerkingen zoals misselijkheid, pijn, huid- en mondproblemen, het (terug) in je kracht komen op allerlei gebied en natuurlijk aandacht voor het gezonde in de ziek, zodat deze een balans kan vinden in de tijd waarin alles uit evenwicht is.

Het boek AromaCare in Cancer Care wordt volledig gereferenced, met casuïstieken en praktische handvatten zoals je van mij gewend bent, hopelijk eind dit jaar of begin 2023. Het wordt in het Engels gepubliceerd omdat er wereldwijd echt een behoefte aan is. Maar ik denk ook na over Nederlandstalige alternatieven zodat ook jij, wanneer Engels niet zo je ding is maar integratieve oncologie wel.

* Skin Tear – een casuïstiek

Wat zag het er rauw en pijnlijk uit. De foto die ik ontving van de schoonzoon van een dame van 90min jaar, die regelmatig skin tears heeft op haar dunne perkamenten huid. Ze lijdt ook nog aan dementie, waardoor zij zich veel minder makkelijk goed kan uiten. Haar zorgprofessionals worden – doordat de wond zo pijnlijk is – zelfs geassocieerd met PIJN, waardoor de oude dame hen gaat zien als  “boosdoeners”, in plaats van aandachtsvolle verzorgers.

Ik gebruik het (Kicozo) Klinisch Redeneren 10 stappen model waarmee ik mijn aromazorg aanpak kan structureren.
Wanneer ik de foto zie en antwoord heb van de schoonzoon op de vragen die ik nog wil stellen om veiligheid en comfort zeker te stellen besluit ik dat ik NU en eerst iets moet doen met haar pijn en de hyperesthesie (hyperalgesie m.b.t. de huid). Mijn product moet direct verlichten, lichtjes en aangenaam koelen en superglad aanvoelen, met directe pijnverlichting op huid en zenuwniveau, zodat de dame het direct gaat associëren met verlichting en aangenaam huidgevoel. Daardoor verdwijnt naar ik hoop het verzet dat zij begrijpelijkerwijs heeft tegen de verzorging.
Ik kies natuurlijk ook aromatische grondstoffen die bewezen wondhelend zijn. Als basis kies ik food grade aloe veragel (Aloe barbadensis), dat een dun maar sterk verzachtend laagje legt op de skin tear. Ik vul het aan met tamanu (Calophyllum inophyllum) en goedsbloem CO2-total (Calendula officinalis). Ik voeg verder copaiba EO (Copaifera officinalis), echte kamille CO2-select (Matricaria recutita) en ho-blad/hout EO (Cinnamomum camphora ct. linalool) toe, een ondermeer ontstekingsremmende, direct en sterk analgetische, antiseptische en wondhelende synergie. Ik raad aan om het meerdere malen per dag dun aan te brengen.
Al na een dag of twee meld de schoonzoon dat de dame geen jeuk of pijn meer heeft en kort daarna (5 dagen slechts!) is de huid geweldig verbeterd. Ik kan met de gel niet direct voorkomen dat skin tears optreden. De leeftijd en huidtype van de dame laten geen structurele verbetering meer toe, maar nu is er wel altijd een middel in huis waarmee zij direct geholpen kan worden en waarmee voorkomen kan worden dat het nog zo ernstig wordt als op deze (linker) foto.
Wat heb ik toch een mooi vak!

 

De Terminale en Stervensfase
Indrukwekkende momenten vragen extra bijzondere zorg

Het is een indrukwekkende tijd voor alle betrokkenen, de allerlaatste dagen en uren van een mensenleven. In mijn werk en persoonlijke leven heb ik vaak te maken met mensen in die laatste fase, hun families of zorgenden die hun best doen om die fase zo goed en vredig mogelijk te laten verlopen. Goede zorg is meer dan alleen het zorgtechnische, al is symptoombestrijding voor optimaal welzijn natuurlijk een belangrijk doel. Zoals je waarschijnlijk weet ben ik daarin – met complementaire zorg zoals AromaZorg – een expert.

Juist complementaire zorg kan extra bijzondere zorg bieden, die het farmaceutische en behandel- en zorgtechnische overstijgt. Zo heb ik de afgelopen weken weer mogen bijdragen aan symptoomverlichting in de laatste dagen, zoals Digesticalm™ bij misselijkheid, een combinatie met gember CO2-total, citroen, kardemom, mandarijn, lavendel en een vleugje pepermunt.

En ik ontving aanvragen voor de steeds in populariteit toenemende AromaPatches™ die juist in die kwetsbare periode zoveel geurig welzijn kunnen bieden bij benauwdheid, stress of angst. Daarin werken we bijvoorbeeld samen met het Meander Medisch Centrum en met diverse hospices en thuiszorgers.

Mijn eerste boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening sluit aan op alle aspecten van palliatieve en terminale zorg. Het wordt nog altijd veel gekocht door hen die daar meer over willen weten, waarbij comfort en veiligheid, warme zorg en compassie centraal staan. Op de Kicozo website lees je hoe je het aanschaft.

Op 9 februari gaven Jonathan Benavides en ik, in prachtige aanvulling op elkaar het tweede en sterk praktijk gerichte deel van de Workshop Compassie met de Stervende. We gingen aan de slag met geurige oliën maar ook een eenvoudige fijne massagetechniek voor zelfcompassie, leerden nieuwe oliën kennen, maar ook werken met vertrouwde composities zoals Compassie of In Je Kracht van AromaZorg Zuster.

Wat een prachtige dingen gebeurden er die dag met ons allemaal. Een reis naar geuren voor onszelf die diepe emoties op kon roepen en ontroerende ervaringen. Cursisten ervaarden hoeveel diep welbevinden een aromatische zalving kan bieden, gepaard gaande aan de rustgevende geluiden van ruisende golven. Kernwoorden van de beide dagen waren wel acceptatie, rust, vertrouwen, los laten, troost, kracht, liefde.

Deze workshop wordt opnieuw gegeven op 13 en 14 september a.s. op Kicozo’s campus in Wernhout. Mail mij gerust om informatie en inschrijven voor deze unieke ervaring.

Ook in de komende paar maanden is er veel aandacht voor welzijn in de palliatieve en terminale fase. Op het programma staan:

 • Complementaire Zorg in de Stervensfase op 22 maarts. op onze campus in Wernhout, voor zorgprofessionals en zorgvrijwilligers die al eerder kennis opdeden van aspecten van complementaire zorg, meer speciaal AromaZorg. Je leert bij belastende symptomen in de laatste dagen wat je kunt betekenen met AromaZorg, wat wel en niet (meer) kan. Verder leer je hoeveel rust een ultra-zachte aanraking kan bieden, zowel voor de zorgvrager en naasten als jezelf.
 • Basisscholing Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg 3-daagse op 28 maart, 11 april en 10 mei op de Kicozo campus in WERNHOUT; OF:
  Op 29 maart, 12 april en 10 mei in ENSCHEDE.
  In deze veelzijdige scholing wordt de basis gelegd voor het werken met AromaZorg, Massage, AquaZorg en Ontspanningstechnieken voor de palliatieve en terminale zorg. Hiermee kun je direct aan de slag om op eenvoudige wijze meer welzijn te bieden in de laatste levensfase, niet beperkt tot de terminale fase. Een fijne brede, maar goed in praktijk te brengen scholing.
 • De Laatste Fase van Dementie, een tweedaagse scholing op 24 mei en 14 juni a.s. waarin de zorgvrager met dementie aan het levenseinde centraal staat. Je leert hoe je voorwaarden creëert voor rust en een prettige(r) omgeving, hoe je verlichting biedt bij pijn, hoe mond- en huidzorg comfort kunnen geven, maar ook hoe je met een aandachtsvolle intentie kunt aanraken en lichte massage kunt geven voor optimaal welzijn voor cliënt en naasten.

 

Workshop (2 dagen) “Re-Connecting” met autisme, met Jonathan Benavides

In deze workshop komt de degene die zorgt voor iemand met een aandoening in het autisme spectrum volledig aan zijn/haar trekken. Door het werken met geurige essentiële oliën kunnen prachtige momenten en ervaringen ontstaan die helpen in de verbinding.
Jonathan, die aromatherapeut, psycholoog,  HEARTS en Reiki Master, Anointer, Healer, Energy Therapist en Coach is, geeft op zijn eigen bijzondere wijze deze workshop die inzoomt op hen met autisme. Zijn niet-farmacologische benadering voor het omgaan met autisme in elke levensfase, van kind tot adolescent tot volwassene, biedt je nieuwe inspiratie en zachte en toch krachtige tools.

Deze workshop vindt plaats op 30 en 31 maart a.s. op de Kicozo Campus in Wernhout Je kunt je aanmelden via email.

 

Luchtwegen, welzijn met AromaZorg – informatie en opties

Na twee jaar lijkt het erop of onze wereld langzamerhand in een ander viraal ritme komt, om het maar eens plastisch uit te drukken. De termen Covid en Corona worden door elkaar gebruikt. Maar wist je dat coronavirussen al lang voor iemand van Covid had gehoord waarschijnlijk een groot percentage van alle al bekende verkoudheden vormen? Ze gaan gepaard met koorts, keelpijn en malaise en komen meestal in de winter en het vroege voorjaar voor (Liu et al., 2017). Het virus kan, net als andere luchtwegvirussen, longontstekingen veroorzaken waaronder een secundaire bacteriële longontsteking, maar ook bronchitis (Forgie et al., 2009). De infectieziekte is een aanslag op de gezondheid, vooral maar niet exclusief, voor zieken en ouderen. SARS, waarvan we in het verleden een uitgebreide uitbraak gezien hebben, veroorzaakt zowel infecties aan de bovenste en onderste luchtwegen, is ook een corona virus, net als het de nu rondgaande varianten van wat Covid-19 wordt genoemd.

Het kan wel even duren voor er meer en ook grondiger studies beschikbaar zijn die aantonen of essentiële oliën dit specifieke virustype aankunnen, maar er zijn al diverse studies gepubliceerd. Geranium (Pelargonium graveolens) en citroen (Citrus limon) bevatten moleculen die een positief effect hebben op het terugbrengen van ACE2, het angiotensine converterend enzym, dat nauw betrokken is bij Covid-19 (Senthil Kumar et al., 2020). In een andere studie blijkt cajeput (kajeput – Melaleuca cajeputi) veelbelovend om bij te dragen aan de preventie van Covid-19 infectie in het lichaam (My et al. 2020).

Andere essentiële oliën zijn dan weer bewezen waardevol als aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan wilde eucalyptus (Eucalyptus globulus) dat sterk antiviraal is  tegen Haemophilius influenzae en H. parainfluenzae (Cermelli et al., 2008). Een interessant onderzoek toonde aan dat de olie mogelijk het griepvaccin Hemagglutinine in zijn effectiviteit kan versterken (Brazzolo et al., 2015). De olie is ook sterk ontstekingsremmend voor de luchtwegen (Yadav en Chandra, 2017; Zhao et al.,2008). Pas echter op bij een (neiging) tot epilepsie, vooral als je ze niet mengt met andere oliën, en gebruik de olie niet bij de jongste kinderen.

Tijm (Thymus vulgaris ct. thymol) is een pittige olie maar sterk antiviraal tegen Haemophilus influenzae, H. parainfluenzae en Moraxella catarrhalis ( Acs et al., 2018). Tijm ct. thymol is daarnaast kramp opheffend (Beer et al., 2007), hoest verlichtend (WHO 2004), mucolytisch en expectorans. Tijm ct. linalool (Thymus vulgaris ct. linalool), een milder type tijm, is tegelijkertijd zacht en krachtig, een goede olie in de preventie en nazorg.

Helicryse (Helicrysum italicum, bij voorkeur uit Italië of Corsica-Frankrijk) is een geweldige terreinondersteuning van gezwollen slijmliezen en werkt als een corticoïd (Sal et al., 2002) zonder de bijwerkingen van een corticoïd. Helicrysum werkt als een pulmonaire reiniger en staat bekend om zijn immuun ondersteunende werking. Echte kamille (Matricaria recutita) is een waardig alternatief voor helicryse wanneer die olie niet ingezet kan worden vanwege bloedstollingsstoornissen of gebruik van bloedverdunners.

PS: de referenties en receptopties vindt je in het betreffende blog op deze website.

Puur & Fris van AromaZorg Zuster, het kant-en-klare alternatief voor zelf mengen.

Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met het mengen van de voor jou of je zorgvrager ideale combinatie die past bij de luchtweginfectie, maar bij AromaZorg Zuster maak ik voor jou ook mooie kant-en-klare combinaties die je veilig – lees het etiket of de gebruiksaanwijzing voor details – en snel kunt inzetten.

Puur & Fris is een frisse en toch zachte compositie met de puurste 100% natuurlijke essentiële oliën met citroen (Citrus limon), wilde eucalyptus (Eucalyptus globulus), tijm (Thymus vulgaris), cajeput (Melaleuca leucadendra), ho-blad/hout (Cinnamomum camphora ct. linalool) en geranium (Pelargonium graveolens). Vanaf 3 jaar oud is het de ideale combi voor de luchtwegen, die een doelmatige ademhaling ondersteunt, tot diep in de luchtwegen verlichting brengt en een verzachtende werking heeft op de luchtwegen. Deze geweldige combi staat tevens garant voor zuivering van de lucht en verzachting van de ambiance in elke ruimte, in fysieke en in emotionele zin.

Je schaft het aan in
5ml druppel verpakking voor € 8,95 voor multifunctioneel gebruik (met bijsluiter)
Of als kant-en-klare inhaler voor € 4,25 voor langdurig toepasbare inhalaties

Een fijn alternatief voor Puur & Fris dat eerder is ontwikkeld voor ultra-zachte ademhalingsondersteuning is Vrij Ademen™ dat eveneens verkrijgbaar is in druppelflesje en inhaler, maar ook als AromaPatch™.

Kijk op de AromaZorgZuster website onder Ademhaling voor actuele productinformatie.

Verdere interessante workshops en scholingen:

Basisdag Complementaire Zorg in de Zorg – de ideale startersworkshop

Deze intensieve basisdag geeft je beknopt vooral de theoretische ins en outs van AromaZorg, AquaZorg, Ontspanning en Massage.

Je maakt kennis met deze vier zorgvormen als basis voor verdiepingsscholingen rondom diverse thema’s waarbij je patiënten en hun naasten maximaal comfort kunt bieden. Je oefent natuurlijk het werken met essentiële oliën en handmassage, maar ook AquaZorg toepassingen.

Deze scholing geeft je de gelegenheid al direct een goede bodem te leggen onder complementaire interventies in de zorg. Daarnaast kun je deze scholing als start gebruiken voor verdieping bij Kicozo.

De Basisdag vindt plaats op:

 • Maandag 7 maart 2022 bij Skills Update te Veenendaal.
 • Dinsdag 26 april 2022 op de Kicozo campus in Wernhout (N.Br).
 • Dinsdag 10 mei 2022 bij Son Academy te Enschede.

 

Rust in de Nacht
In november gaf ik de scholing Rust in de Nacht, die als doel heeft om je handvatten te geven voor het bieden van comfort en rust aan patienten in de late avond en nacht. We bespraken een kleine maar fijne selectie diep rustgevende oliën en gaven cursisten de gelegenheid een eigen compositie te bereiden. Later op de dag bespraken we het weldadige voetbad, ontspanningstechnieken en een ultra zachte en intens rustgevende voetinwrijving met de meest comfort biedende oliën.

De scholing gooide hoge ogen. En daarom staat hij weer op de agenda, op:

 • 5 april a.s. in Veenendaal
 • 7 juni a.s. op Kicozo’s campus te Wernhout

 

AquaZorg scholing voor weldadig comfort

Op 15 november gaf ik een scholing AquaZorg in de Zorg. De fascinerende workshop gaat uit van de fysiologische reacties van ons lichaam – en onze geest – op warmte en koude, waardoor we allerlei weldoende effecten kunnen bereiken. Denk aan de Koele Buikwassing™ bij obstipatie, hete kompressen om stress en (spier) spanning te verlichten, voetbaden voor ontspanning en koolzuur (deel)baden bij neuropatische pijnen, wonden en circulatieproblemen.

De scholing is niet alleen geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V (zoals vrijwel al onze scholingen), maar ook door het Verpleegkundig Specialisten Register – die de meerwaarde ziet van de vaardigheden en mogelijkheden om collega’s en patiënten handvatten te bieden voor zorg en zelfzorg. Nieuwe edities staan op “de rol” voor:

 • 19 mei a.s. in Veenendaal
 • 8 juni a.s. op Kicozo’s campus te Wernhout

 

 

Congresagenda – we zijn erbij op:

 • 17 maart a.s. De Wondere Wereld van Dementie, waar ik een workshop geef over geur en autobiografische herinneringen
 • 23 maart a.s. Complementaire Zorg Congres, waar ik een workshop geef over AquaZorg
 • 20-22 mei a.s. Botanica 2022
 • 30 juni en 1 juli a.s. Nursing Experience

 

Kicozo voor vertrouwde en nieuwe cursussen en workshops

Hoe de agenda eruit ziet vindt je op:
https://www.kicozo.info/scholingen/professionals/agenda-scholingen-zo/

Tot zover deze nieuwsbrief. Namens Kees en ons mooie team wensen wij jou een fijne dag – en vergeet niet…. Je bent van harte welkom (na aanmelding) op:

Online Kicozo Complementair Café op 1 maart en/of 5 april a.s.

Om met mij…

 • te sparren over het inzetten over complementaire zorg in het algemeen
 • te overleggen over een situatie waar complementaire zorg inzetbaar zou kunnen zijn
 • te praten over het veilig gebruik van AromaZorg
 • te overleggen of die Koele Buikwassing nu wel of niet toepasbaar is bij jouw client
 • een boom(pje) op te zetten over de weldaad van AquaZorg
 • een casus te bespreken om te kijken of je op de goede weg bent
 • over massage toepassingen te praten voor jouw setting
 • over de inzet van geuren bij dementie te sparren

… of je andere vragen of behoefte aan overleg mee te delen

Geheel gratis, maar nooit voor niets ? in een veilige (groeps)omgeving.

Voor zorgprofessionals en privé personen in elke setting van de zorg. Meld je aan via het email adres van Kicozo en ik stuur je een link.

 

Tot de volgende keer. Tot Zorg!