Bijzondere Scholingen & Activiteiten

Kicozo biedt elk jaar een bijzondere scholing, activiteit of reis aan (soms met voertaal Engels).
In de afgelopen jaren nodigden we zorgprofessionals uit voor onze Masterclass Palliatieve Zorg op onze mooie locatie. Maar ook nemen we jou en hen (m.u.v. perioden van internationale restricties op reizen) graag mee naar bijzondere plaatsen en richten we ons op diverse (andere) thema’s.
Voor april 2021 staat op onze campus in Wernhout een 10-daagse Oncologie Masterclass op het programma.

Internationale Masterclass Oncologie 10-19 April 2021 

Hybride – dus op onze campus en live gestreamd online
incl. AromaZorg c.q. aromatherapie, M-techniek / massage, etc.
in (eenvoudig) Engels met Nederlandstalige uitgebreide reader en hand-outs,
en natuurlijk hoogwaardige materialen.

Dit is jouw kans om het verschil te maken in de zorg voor mensen met kanker. Met ons drieën, wereldwijd gerenommeerde experts Madeleine Kerkhof, Rhiannon Lewis en Carol Scheidel, delen we onze kennis en kunde met jou, reiken je praktische handvaten aan en zorgen wij ervoor dat je – ja, ook als je online meedoet – de vaardigheden opdoet die je nodig hebt om patiënten met kanker en hun naasten optimale zorg en kwaliteit van leven te bieden op elke stap van hun pad met kanker.

Jij bent…
-> een professional in de zorg met in elk geval basiskennis en vaardigheden in het werken met essentiële oliën;
-> of een aromatherapeut die haar/zijn kennis en vaardigheden wil uitbreiden in dit bijzondere en mooie vakgebied
-> iemand die (online of op onze mooie campus) het geweldig vindt om je comfortzone op te rekken en nieuwe kennis wil opdoen (we ondersteunen degenen die het Engels minder goed beheersen maximaal!)
-> iemand die het fijn vindt te sparren met lokale en internationale collega’s.
-> iemand die niet direct perfect wil zijn in het nieuwe leren, maar het groeiproces als de ideale kans ziet het verschil te maken voor ernstig zieken en hun naasten. 

Wij zijn:
-> Madeleine Kerkhof, internationaal expert en opleider op het gebied van (klinische) aromatherapie en andere complementaire zorg vormen die in de zorg maar ook in de therapeuten praktijk waardevolle aanvulling vormen op de zorg en jouw behandeling.
-> Rhiannon Lewis, internationaal vermaarde collega expert in klinische aromatherapie, die in deze Masterclass haar passie voor het werken met hydrolaten in de oncologie deelt.
-> Carol Scheidel, klinisch aromatherapeut en docent M-Techniek, een zachte en fijne massagetechniek voor kwetsbare patiënten.
Je leest meer over onze achtergronden op de Engelstalige pagina (zie link hieronder).

De locatie:
Op onze prachtige locatie kunnen we op verantwoorde wijze samenkomen en zowel de theorie als prijktijkdelen samen vormgeven. Op onze campus vinden de lessen in de late middag en avond plaats. Dit op live stream mogelijk te maken op tijden waarop het in de VS overdag is. Bijzonder ja, maar het geeft je de kans om de ochtenden lekker rustig aan te doen en op je gemak naar de campus te reizen c.q. de omgeving beter te leren kennen als je hier in de buurt logeert. Wij doen er alles aan om je dat gemakkelijk en comfortabel te maken zodat je ook zelf de nodige rust en inspiratie ervaart.

Je keuzes en opties voor deelname:
* je volgt de twee weekenden Aromatherapie van Madeleine en Rhiannon op 10/11/12 april en 17/18/19 april 2021 – kan ook online
* of beide weekenden plus de beide M-techniek dagen op 14 april en 16 april – dit kan ook online
* je gaat (daarnaast) gezellig mee met de excursies.
Bij de online versies wordt live gestreamd en ontvang je jouw cursuspakket, voorzien van readers en hoogwaardige materialen thuis.
Op de pagina (zie link hieronder) vindt je de programmering en tarieven daarvoor.

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V. Voor andere beroepsorganisaties kun je met je certificaat van deelname 50 bewijsbare scholingspunten bij laten schrijven.

Inschrijven
Voor je inschrijving ontvang je een formulier. Na ontvangst van dit formulier en van je aanbetaling is je plek definitief.

Zie: https://www.kicozo.info/english/course-10-days-masterclass-fusion-aromatherapy-m-technique-in-cancer-care/

Hearts Workshop met Jonathan Benavides

Wat ben ik blij dat Jonathan Benavides, die in mijn nieuwste boek zijn ervaringen met vetiver olie deelde, niet alleen een workshop geeft op ons jaarlijkse symposium (vol, sorry), maar ook…de prachtige tweedaagse HEARTS workshop op onze mooie locatie in het Brabantse Wernhout die je handvatten biedt om jouw zorg nog rijker te maken met ervaringen die je direct kunt delen.

HEARTS is een afkorting voor Hands-on (aanraking), Empathy (empathie), Aroma, Relax (ontspanning), Texture (textuur) en Sound (geluid). Het HEARTS Proces is een therapeutische interventie op basis van een reeks natuurlijke vaardigheden en verschillende sensorische ervaringen met als doel te worden gebruikt in verschillende klinische instellingen, in privé-praktijken en thuiszorg.

Het is een uiterst doeltreffende therapeutische ontspanningsbenadering en werd voornamelijk ontworpen om daar te worden gebruikt waar conventionele massagetechnieken ongeschikt of moeilijk uit te voeren waren.

Ben jij die zorgprofessional die de meest kwetsbare patiënten extra ontspanning en comfort gaat geven met de bijzondere aromatische HEARTS methode?

Locatie: Kicozo bij De Levensboom te Wernhout (N.Br).
Data:
  • 11 en 12 december 2020 (sorry, VOL)
  • 21 en 22 juni 2021 (rond de zonnewende)
Er zijn slechts 12 plaatsen in onze heerlijk ruime locatie, zodat je je ongetwijfeld veilig en prettig zult voelen. Jonathan en ik verheugen ons erop je daar te ontmoeten. Meld je gauw aan via info@kicozo.nl
Cursustarief: 325 euro p/p

 

Duitsland & AquaZorg en AromaZorg rondom het thema Pijn & Bewegen, locatie Bad Wörishofen, Beieren, Duitsland

In deze mooie week – nog nader in te plannen (en uit te breiden naar wens en behoefte) nodigen we je uit in het Mekka van de AquaZorg, oftewel de Hydrotherapie volgens Kneipp (niet te verwarren met de Kneipp producten). De voertaal is Engels, maar zo nodig met Nederlandse ondersteuning.

Het globale programma ziet er als volgt uit:

  • Op de 1e dag is er een welkomstbijeenkomst voor cursisten.
  • Op de 2e dag vindt een eerste fascinerende cursusdag plaats over pijn en pijnbeleving en de inwerking van essentiële oliën hierop.
  • Op de 3e dag staat een cursusdag op het programma met essentiële oliën voor pijn en inflammatie.
  • In de avond van de 3e dag organiseert Kicozo een gezamenlijk diner (optioneel). De kosten daarvan volgen later op de website.
  • Op de 4e dag kun je (optioneel) deelnemen aan een lunch met nadien middagwandeling door Kneipp’s medicinale plantentuin, begeleid door Madeleine Kerkhof, of een vrije dag nemen.
  • Op de 5e t/m 7e dag begint de 3-daagse cursus AquaZorg rondom Pijn en Bewegen, door Madeleine Kerkhof i.s.m. Uwe Steinacher, in de Kneipp School in Bad Wörishofen.

Nadere informatie

De reis gaat door met minimaal aantal deelnemers van 12, maximaal 20 deelnemers op nader te bepalen data.
De groep zal bestaan uit Nederlandse en buitenlandse deelnemers.
De voertaal is Engels (maar met Nederlandse ondersteuning).

Accommodatie
Madeleine en Team logeren in het Sebastianeum, het klassieke Kneipp Kuurhotel waar Sebastiaan Kneipp zelf praktijk hield in de 19e eeuw, en dat zijn bijzondere sfeer behouden heeft.
In het stadje zijn talloze andere accommodaties te vinden voor elk budget, van basic en camping tot luxe. Deze boek en betaal je zelf apart.

Reis regelen
De reis regel en betaal je zelf naar eigen inzicht. Je kunt naar München vliegen en van daaruit een trein nemen, of de gehele reis met de trein afleggen. We zullen t.z.t. meer informatie over de mogelijkheden op de website zetten. Ook met de auto is Bad Wörishofen prima te doen en je hebt de vrijheid om op eigen gelegenheid het prachtige Beieren verder te verkennen. Breng ook vooral je fiets mee, want het heuvelachtige landschap leent zich geweldig voor prachtige fietstochten.

Cursustarief

Volgt nog, maar reken op ca. 1100 euro voor alle lesdagen.

Inclusief zijn een goed verzorgde hand-out met overzichten van alle besproken oliën, c.q. AquaZorg technieken en protocollen.
Maaltijden zijn exclusief. We lunchen in lokale gelegenheden, c.q. de Kneipp school.

Onze annulerings- en algemene voorwaarden gelden voor al onze activiteiten. Zie de specifieke voorwaarden op je inschrijfformulier en op https://www.kicozo.info/algemene-voorwaarden-kicozo/

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij het Kwaliteitsregister V&V. Voor andere beroepsorganisaties kun je met je certificaat van deelname 35 bewijsbare scholingspunten bij laten schrijven.

Inschrijven
Voor je inschrijving ontvang je een formulier. Na ontvangst van dit formulier en van je aanbetaling is je plek definitief. Op je inschrijving gelden onze Algemene Voorwaarden en annuleringsvoorwaarden volgens de vermelding op het inschrijfformulier. We raden je aan om een annulerings- en reisverzekering af te sluiten voor het geval dat.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

 

 

 

PS: aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Je vindt ze op https://www.kicozo.info/algemene-voorwaarden-kicozo/