Bijzondere Scholingen & Activiteiten

vc_row]
AromaZorg c.q. Aromatherapie

Kicozo biedt elk jaar weer bijzondere scholingen of activiteiten aan. Op datum zijn dat:

 

Masterclass “Aromatherapy for the Respiratory Tract” – 13 mei a.s.

Op de bijzondere locatie Bovendonk te Hoeven, wordt deze Masterclass gegeven door Deby Atterby, een kundig opleider, auteur van het boek “Australian Essential Oil Profiles” (2021) en een heerlijke persoonlijkheid.

Deby heeft op mijn uitnodiging toegezegd om niet alleen op het symposium te spreken, maar ook om op de prachtige locatie in Hoeven een inspiratievolle en leerzame dag te geven over Longen & Luchtwegen. Ze geeft deze bijzondere dag in het Engels, waarbij ik als haar side-kick fungeer en ook eventuele moeilijke woorden voor je kan vertalen. Dus spreek je niet zo goed Engels, dan kun je deze unieke kans toch benutten.

Het wordt een dag vol diepgang, met geurige oliën waaronder een scala aan vertrouwde maar ook nieuwe oliën uit Australië en gaat verder natuurlijk in op praktische toepassingen zoals inhalatie maar ook aromatische geneeskunde en veilige inname, afgesloten met reflexologie voor longen en luchtwegen. Deze dag is daarom bedoeld voor zorgprofessionals met ruime basiskennis in aromazorg c.q. aromatherapie.

Uiteraard is deelname aan het symposium geen voorwaarde om de Masterclass te volgen.

De tijden moeten nog vastgesteld worden maar reken op  9.30 – 16.30u.

Het lestarief van die dag, inclusief handout, lekkere lunch en hoogwaardige aromatische materialen is 199 euro p/p.

NB: als je in combinatie met het symposium (daags tevoren op 12 mei op dezelfde locatie) boekt ontvang je op de Masterclass 10% korting.

 

 

Hearts Workshop met Jonathan Benavides

HEARTS is een afkorting voor Hands-on (aanraking), Empathy (empathie), Aroma, Relax (ontspanning), Texture (textuur) en Sound (geluid). Het HEARTS Proces is een therapeutische interventie op basis van een reeks natuurlijke vaardigheden en verschillende sensorische ervaringen met als doel te worden gebruikt in verschillende klinische instellingen, in privé-praktijken en thuiszorg.

Het is een uiterst doeltreffende therapeutische ontspanningsbenadering en werd voornamelijk ontworpen om daar te worden gebruikt waar conventionele massagetechnieken ongeschikt of moeilijk uit te voeren waren.

Ben jij die zorgprofessional die de meest kwetsbare patiënten extra ontspanning en comfort gaat geven met de bijzondere aromatische HEARTS methode? Dan gaat Jonathan Benavides jou deze geweldige methode aanreiken om je hierbij te helpen.

.
Data: 30 en 31 oktober 2023 Kicozo campus te Wernhout (N.Br).
Er zijn slechts 14 plaatsen in onze heerlijk ruime locatie, zodat je je ongetwijfeld prettig zult voelen. Jonathan en ik verheugen ons erop je daar te ontmoeten. Meld je gauw aan via info@kicozo.nl en je ontvangt het inschrijfformulier.
.
Cursustarief: 369 euro p/p
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Je vindt ze op https://www.kicozo.info/algemene-voorwaarden-kicozo/

 

Winningsmethoden van aromatische oliën: Destillatie & Co

Er bestaan diverse methodes om etherische oliën te verkrijgen uit plantenmateriaal. De kwaliteit van de verkregen olie hangt sterk af van de gebruikte methode. Om essentiële oliën te winnen die therapeutisch bruikbaar zijn, zijn er slechts enkele goede methodes: stoomdestillatie (en ook waterdestillatie), persing en CO2 extractie.

Henk Ploeger en Catharina de Bruin verzorgen samen met Madeleine Kerkhof een dag  over winningsmethoden van aromatische oliën. Madeleine start de dag over de winning en het gebruik van CO2 extracten.
Henk en Catharina lichten in de middag toe welke mogelijkheden tot destillatie er zijn, ook voor thuis, en waar je op moet letten. Samen bespreken we diverse parameters voor goede destillatie en geven een demonstratie.

Data & locatie:

Investering:

Er is slechts beperkt plaats. Meld je gauw aan via info@kicozo.nl en je ontvangt het inschrijfformulier. Wij drieën verheugen ons erop je daar te zien.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Je vindt ze op https://www.kicozo.info/algemene-voorwaarden-kicozo/

 

[/vc_row]