Scholingen Aquazorg

Scholingen AquaZorg

Voor professionals in de zorg

Bij het gebruik van AquaZorg – een term die afgeleid is van het bekendere “hydrotherapie” – in de zorg gebruiken we de diverse werkingsmechanismen van water om reacties in gang te zetten in het gehele lichaam. AquaZorg gaat verder dan het ontspannen baden of douchen. We kunnen met het gebruik van watertechnieken krampen verlichten, de spiertonus verbeteren, obstipatie verminderen, de stofwisseling kalmeren of stimuleren, de doorbloeding bevorderen, de vaatwanden versterken, ontstekingen tot rust brengen, de warmtehuishouding positief beïnvloeden, de respons op stress en spanningen verbeteren, gemakkelijker ontspannen en lekkerder slapen. Ook kunnen watertechnieken de conditie van de huid verbeteren.

 

Scholingsmiddag AquaZorg in de Zorg

Tijdens deze interessante en praktijk gerichte dag leer je – op veler verzoek – de Koele Buikwassing toe te passen. Deze wassing is de meest effectieve niet-farmacologische interventie bij obstipatie en trage darmfunctie. Ze wordt al veel toegepast in de ouderenzorg en palliatieve zorg met zeer hoge succespercentages. De interventie is eenvoudig, snel toe te passen (enkele minuutjes) en buitengewoon kosteneffectief, terwijl het comfort groot is. Want we weten allemaal hoe groot het probleem van obstipatie is: discomfort, pijn, niet lekker (meer) kunnen eten, onrust, risico op delier en zelfs complicaties waaronder darmperforatie. De vele zorgverleners die je zijn voorgegaan roemen de eenvoud van de interventie tegen het goede resultaat, zeker gezien in het licht van de standaard zorg. Maar hoe eenvoudig ook, de interventie kent wel contra-indicaties en je moet hem goed aanleren om veilig en effectief te zijn. tenslotte werk je vaak met heel kwetsbare patiënten en wil je meer comfort en niet het tegendeel. Voorheen maakte de interventie deel uit van meerdaagse scholingen, maar nu kun je hem eenvoudig aanleren in een workshop van een dagdeel op:

Tijdens deze dag leer je tevens – ook hier op veler verzoek – Warme Voetbaden en het Koolzuur (voet)bad toe te passen die een enorme verbetering van het welbevinden kunnen betekenen. Denk daarbij aan ontspanning bij stress en angsten, beter slapen, maar ook aan pijn (meer speciaal reumatische pijnen en perifere neuropathie) en doorbloedingsproblemen.

Data en lokatie

  • Woensdag 20 mei a.s. van 14.00 – 16.30 bij Kicozo/De Levensboom te Wernhout (West Brabant)
    Deze workshop sluit aan op de Ochtendworkshop hand- en voetmassage en kan daarmee samen, maar ook los daarvan gevolgd worden.
    Meer informatie over die workshop op: http://www.kicozo.nl/scholingen-massage-in-de-zorg-2/

Investering:

  • 69 euro p/p (btw vrijgesteld). Inclusief zijn een reader met heldere eenvoudige protocollen en koffie/thee.
    Samen met de Hand- en Voetmassage ochtend voor 129 euro.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

Deze training kan ook in-company gegeven worden op jouw lokatie (vraag naar de bijzonderheden).