Verdiepingsdagen Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorg

Kicozo biedt professionals in de zorg met voorkennis op het gebied van complementaire zorg diverse interssante verdiepingsdagen waardoor je nog meer comfortzorg kunt bieden in de indrukwekkende palliatieve en terminale fase.
Denk aan onderwerpen zoals:

 

Complementaire AromaZorg in de Stervensfase

Als er een tijd is waarin meer dan ooit de behoefte aan comfortzorg bestaat is het wel nu. Kicozo kan je daarvoor de ideale tools bieden, aangepast aan de wereld en de nood aan troost en comfort van vandaag de dag. Vooral wanneer de laatste maanden in de nieuwe werkelijkheid sinds maart 2020 noodgedwongen vol extra zorgen en eenzaamheid waren, kan complementaire zorg extra comfortzorg bieden.

In de stervensfase komen alle aspecten van goede palliatieve zorg samen. Betrokken zijn bij (het voorbereiden van) het levenseinde is zeker niet gemakkelijk, maar wordt vaak beleefd als bijzonder eervol en indrukwekkend en kan veel voldoening geven.
Uiteraard geef je, naar gelang je werksetting en rol, zo goed je kunt de nodige zorg. Zorgprofessionals zullen vaak werken met het Zorgpad Stervensfase.

In de stervensfase kunnen complementaire interventies verder belangrijk bijdragen aan het verlichten van diverse oorzaken die het sterven kunnen compliceren, zoals angsten, dyspneu, misselijkheid en reutelen, of moeizame familieprocessen. Vandaag leer je ondersteuning te bieden in deze zo indrukwekkende en soms moeizaam en intens verdrietig verlopende periode aan het einde van het leven. Denk aan verdamping van geschikte essentiële oliën, aanraking en (naasten)massage en natuurlijk ontspanningstechnieken en het vormgeven van rituelen. Uiteraard is er sterk aandacht voor het afwegen van de voordelen van de interventies tegen de eventuele nadelen, maar de dag wordt vooral besteed aan de prachtige wijze waarop complementaire zorg bij kan dragen aan maximaal comfort en welzijn voor alle betrokkenen.

Data:

Lokatie:

Wernhout (N.Br). Aanvang 09.00 uur, afsluiting 15.30-16.00 uur (op de campus, wanneer nodig online).

Investering:

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie wordt bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 6 punten.

Inschrijven:

Aanmelden: uitsluitend via info@kicozo.nl.

PS:  Je ontvangt een inschrijfformulier. Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

CZ en Mondzorg, Misselijkheid, Obstipatie & Meer
in de Palliatieve Fase

In de palliatieve fase kunnen klachten van het spijsverteringskanaal de kwaliteit van leven danig in de weg staan. Een kapotte of droge mond, al dan niet met ontsteking, het ervaren van misselijkheid als gevolg van ziek zijn of behandeling, en natuurlijk het veel voorkomende obstipatie kunnen behoorlijk belastend zijn. Niet altijd zijn farmacologische of andere gangbare middelen de ideale oplossing.
Met behulp van complementaire zorg, meer natuurgerichte of fysiologisch aansluitende oplossingen, kunnen deze klachten vaak heel goed verlicht worden, waardoor deze niet of minder op de voorgrond staan. Zo kan er weer meer aandacht komen voor het gezonde, voor prettige ervaringen en genieten van fijne dingen.

We bespreken tijdens de scholing diverse – vaak goed onderbouwde – essentiële oliën en basisstoffen, waarmee je ook gaat werken. Denk bijvoorbeeld aan kamille en pepermunt voor de mondzorg. Uit studie en ervaring is gebleken dat gember buitengewoon effectief is bij misselijkheid, net als pepermunt en citroen.
Ook bespreken we de meerwaarde van AquaZorg, zoals de koele buikwassing bij obstipatie en het heet buikkompres bij krampen ter plaatse.

Data:

Lokatie:

Wernhout (N.Br). Aanvang 09.00 uur, afsluiting 15.30-16.00 uur (live, wanneer nodig online).

Investering:

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie wordt bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 6 punten.

Inschrijven:

Aanmelden: uitsluitend via info@kicozo.nl.

PS:  Je ontvangt een inschrijfformulier. Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

 

Kicozo’s campus

Onze Kicozo campus is aangepast aan eventuele Covid omstandigheden. Daardoor kunnen wij met vertrouwen zeggen dat zolang het praktijkonderwijs normaal open is, onze scholingen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.

Ook op de locatie in Veenendaal en Enschede hebben we de ruimte om veilig met elkaar te werken aan nog meer comfortzorg.