Kicozo Zomerschool

Zomerzondagen “Natuurgetrouw in de weer (en leer) met kruiden en aromatische oliën” naar 2021.

Fran Husstege en ik hebben gezamenlijk besloten om de geplande dagen om gezondheidsredenen naar 2021 te verplaatsen. De nu aangemelde deelnemers krijgen daar nog persoonlijk bericht van. Dank voor je begrip!

We hopen de dagen in augustus 2021 weer te organiseren met aromatische kruiden en het gebruik daarvan als geurig, kleurig en geneeskrachtig onderwerp.

Een dag zal bestemd zijn voor professionals in de zorg die meer willen leren over het veilig en algemeen gebruik van eenvoudige kruiden in de zorg (en voor zichzelf).

En voor de tweede dag nodigen we juist niet-professionals uit. Ook zij maken kennis met eenvoudige kruiden die meer gericht zijn op het privé gebruik.

In de ochtend bieden we een theeproeverij met als thema

In de middag zijn de thema’s

Afsluiting : Workshop voetmassage (1,5m).

Certificaat van deelname van Kicozo en Fran Natuurlijk:
“Natuurgetrouw in de weer (en leer) met kruiden en aromatische oliën”.

Deelname tarief: …… euro p/p (betaling direct na inschrijving).
Vroegboekkorting: meld je voor 10 juli 2021 aan en je ontvangt 5 euro korting p/p.
Op de workshop zijn de Kicozo Algemene Voorwaarden van toepassing. Je ontvangt ze bij je inschrijving, samen met een betaallink naar onze veilige partner Mollie Payments.

Inclusief: thee (eventueel koffie), iets lekkers erbij, reader, aromatische materialen, massageolie.
Exclusief: lunch (breng je zelf mee).

Tijden: 10.00u tot ca. 16.00u.

Bijzonderheden:
Minimaal 8, maximaal 12 personen.

Locatie: Heerlijkheid De Levensboom, Wernhout (West-Brabant).
Bij regen wordt de workshop binnen gehouden, bij mooi weer deels in de tuin, deels in ons sfeervolle leslokaal.

Opgeven graag uitsluitend via info@kicozo.nl

Over de cursusleiders:

Madeleine Kerkhof (l) is directeur van Kicozo en oprichter en bestuursvoorzitter van het Levensboom Fonds, dat de Aromatische plantentuin Heerlijkheid De Levensboom in beheer heeft. Zij heeft een achtergrond als herborist en al leidt ze nu vooral zorgprofessionals op in integratieve en complementaire zorg in de zorg, haar kruidenhart gaat sneller kloppen als ze bij het aanbreken van de vroege zomer door de tuin loopt die Kees en zij met zoveel liefde en passie onderhouden. Madeleine beschikt over veel kruidenkennis, ook in relatie tot kwetsbare patientenzorg. De collegiale en vriendschappelijke connectie met Fran Husstege (r) ontstond in 2018, toen Fran een groep Engels sprekende zorgprofessionals van Kicozo ontving in de tuin van het Begijnhof in Breda. Op haar kenmerkende gepassioneerde wijze, want Fran staat voor Natuurgetrouw, vertelde zij – met Engelse ondersteuning door Madeleine – over de kruiden en hun werking, zette een lekkere thee en wist iedereen te informeren en enthousiasmeren. 
En zo zijn Madeleine en Fran eigenlijk twee handen op een buik en werken ze sindsdien op diverse vlakken samen.
Meer over Madeleine vindt je elders op deze website en meer over Fran kun je lezen op http://www.frannatuurlijk.nl/.

 

Ons leslokaal op de Kicozo campus is aangepast aan de huidige omstandigheden, voor het geval de weersomstandigheden ons naar binnen uitnodigen.

 

In de huidige tijd, we schrijven 2020, besteden we extra zorg aan het gevoel van veiligheid van onze cursisten en studenten. Daarom hebben wij onze campus aangepast en hebben wij “covid-19 proof” (natuurlijk mede afhankelijk van hoe zij daar zelf mee omgaan) 12 plaatsen waar iedereen de ruimte krijgt om te leren en te oefenen.
Onze docenten gebruiken bij lessen waarin grotere nabijheid verlangd wordt, zoals massage of het aanleggen van kompressen, een mondkapje uit respect voor de ander en de behoefte aan een veilige leeromgeving.

Lees hier hoe we met elkaar waardevolle lesdagen kunnen delen:
Tafels en stoelen staan op voldoende afstand van elkaar.
Er zijn aparte buitendeuren voor aankomst en vertrek.
Bij het koffie of thee pakken houden we rekening met elkaar. Wanneer je dat liever doet ben je vrij je eigen thermoskan of flesje drinken en tussendoortje mee te brengen. Lunch was al iets waar je zelf voor zorgt.
Er zijn twee toiletten op ruime afstand van elkaar, voorzien van papieren doekjes, zeep- en desinfectie dispensers.
Voor het mengen en hanteren van flesjes en andere benodigdheden voor praktijk AromaZorg breng je desgewenst eigen handschoenen mee.
We verstrekken handschoenen voor lesdelen waarbij onderlinge aanraking nodig is.