Jaaropleiding (NMbK therapeuten) AromaZorg in de Oncologie

Jaaropleiding voor Therapeuten
(Netwerk Massage bij Kanker)
AromaZorg in de Oncologie
2022

Zie voor data en lesinhoud:

https://www.kicozo.info/scholingen/professionals/jaaropleiding-aromazorg-in-de-oncologie/

Ben jij…

  • masseur c.q. massagetherapeut aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker Nederland c.q. Belgie*, of heb je als (niet aangesloten maar geïnteresseerde) therapeut of zorgprofessional aantoonbare kennis en vaardigheden op het gebied van oncologische zorg aan het bed cq. in de praktijk?
  • degene die altijd al affiniteit had met complementaire zorg en meer speciaal AromaZorg c.q. Aromatherapie?
  • iemand die na of naast het therapeutisch c.q. massage vak mensen met kanker optimaal wil begeleiden met behulp van AromaZorg?
  • iemand die geboeid is door de aanvullende mogelijkheden die het werken met geurige essentiele olien in de oncologie kan bieden, maar dit veilig en zo onderbouwd mogelijk wil doen?
  • degene die know-how en vaardigheden wil verkrijgen om dit te bereiken en in 2022 intensief bezig wil zijn met AromaZorg en toepassingen daarmee voor het welzijn van patienten en hun omgeving?
  • iemand die graag wil leren van excellente leraren op hun vakgebied – Madeleine Kerkhof?
  • die vrouw of man die zichzelf en haar/zijn zorgvragers het beste wil geven dat AromaZorg in de Oncologie te bieden heeft?

Als het antwoord “ja” is, dan is deze intensieve studie echt jouw ding! Dit boeiende intensieve jaar is bedoeld voor de masseur c.q. (massage) therapeut die expertise en ervaring op wil doen om aanvullend AromaZorg, inclusief diverse veilige toepassingen daarmee (inhalatie, verdampen, aanvulling op massage, (voet)baden, etc) te kunnen verlenen in een behandelpraktijk.
Daarnaast ben je na de opleiding in staat patienten optimaal te begeleiden en te adviseren. In zijn of haar rol verwachten we na het doorlopen van de studie en het succesvol afronden, dat behandelaren door gaan verwijzen voor excellente aanvullende AromaZorg in de Oncologie.

Na het succesvol afronden van de opleiding het diploma Deskundige AromaZorg in de Oncologie.
Met de opleiding heb je adequate kennis om, met daarnaast het opdoen van de nodige praktijkervaring, het verschil te maken in kwaliteit van leven (en sterven) voor patienten met kanker en hun naasten. Je kunt naast je normale werk AromaZorg in je behandeling integreren zodat patienten nog meer behandelopties ter beschikking krijgen waarbij het aanboren van de eigen krachtbronnen en optimaal comfort centraal staan.

De opleiding vindt plaats op 10 dagen (plus een examendag en diploma uitreiking) in 2022.
De opleiding is speciaal ontwikkeld voor en gericht op de praktijk in de oncologie, complementair aan de bestaande zorg, met een breed werkend maar beperkt en dus hanteerbaar aantal oliën, waarvan veel gebaseerd op evidence en experience, met direct inpasbare toepassingen. De dagen kennen een deel theorie en een praktisch deel met aandacht voor eigen bereidingen, het oefenen van toepassingen en het uitwerken van casuïstieken.
Het schrijven van een eindwerk c.q. scriptie (casuistiek) en reflexieverslag is onderdeel van het examen.

Verplichte literatuur:
Boek Klinische AromaZorg, Aromatherapie voor Zorg & Praktijk; M. Kerkhof 2020;
Boek Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening; M. Kerkhof 2013/2016;
Beiden met studentenkorting te koop bij Kicozo via info@kicozo.nl.

De opleiding gaat bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8 personen) van start.

INVESTERING voor deze opleiding, incl. examen/beoordeling: 1895 euro (btw vrijgesteld). Bij vrijstelling voor het massagedeel ontvang je 100 euro korting. Betaling in termijnen is op voorwaarden mogelijk. Alle lesmaterialen en readers tijdens de lesdagen zijn inclusief. Je kunt tijdens de praktijklessen c.q. -dagen alle materialen dus oliën, basisstoffen, flesjes, etc gebruiken die bij de betreffende les horen.
Verder de hele dag koffie/thee etc in Wernhout beschikbaar. Boterhammetjes zelf meebrengen.

Exclusief zijn:
Aanschaf van verdere materialen en het boek Klinische AromaZorg, Aromatherapie voor Zorg & Praktijk (verplichte literatuur).

 

Deelname aan 80% van de lessen geeft recht op een deelnamecertificaat of deelname aan het examen voor het diploma “Deskundige AromaZorg in de Oncologie”.
Eenmaal aangemeld en behoudens de wettelijke bedenktijd van 14 dagen voor inschrijvingen van individuele cursisten, rekenen we bij annulering tot 2 maanden voor aanvangsdatum 25% annuleringskosten, tussen 2 maanden en 6 weken 50% en binnen 6 tot 4 weken voor aanvangsdatum 75%. Korter dan 4 weken voor aanvang van de opleiding is annuleren niet meer mogelijk en blijft het volledige cursusgeld verschuldigd. Je plaats kan dan wel nog overgedragen worden aan een (passend en geschikt) persoon.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

PS: aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Docent

Madeleine Kerkhof (l)
Madeleine is de hoofddocent en directeur van Kicozo, het Kennisinstituut Integratieve en Complementaire Zorg. Zij heeft haar wortels in de verpleegkunde en is nu, bijna 25 jaar later, wereldwijd gerespecteerd expert op het gebied van Integrative Nursing, waarin zij scholingen en advies geeft over evidence en experience based complementaire zorg als onderdeel van integratieve zorg. Hoewel complementaire zorg in alle zorgsettingen ingezet kan worden zijn Madeleine’s speciale interessegebieden de meest kwetsbare patiënten, zoals ouderen, de oncologie en palliatieve en terminale zorg.
Madeleine en haar team spelen een sleutelrol bij de kennisoverdracht van evidence en experience based integratieve zorg in de zorg in Nederland en ver daarbuiten, van de VS tot Hong Kong.
Madeleine is lid van diverse afdelingen van V&VN en adviseur van de afdeling Complementaire Zorg, lid van Palliactief (NL), AHNA, EONS, AIA en NAHA (VS), IFPA (VK) en IAAMA (Aus). Zij was in 2019 genomineerd voor de prestigieuze Lifetime Achievement Award van de Alliance of International Aromatherapists (VS). Zij is een veel gevraagd spreker op conferenties over de hele wereld. Madeleine heeft diverse artikelen op haar naam staan in binnen- en buitenland en is de auteur van twee zeer gewaardeerde studieboeken voor zorgprofessionals, waaronder Complementaire Zorg in de Palliatieve Zorgverlening (Kicozo 2013/2016), dat in 2015 in het Engels verscheen. Haar nieuwste boek Klinische AromaZorg, Aromatherapie voor Zorg en Praktijk verscheen in mei 2020.

 

Kicozo’s campus aangepast

Onze Kicozo campus is aangepast aan eventuele Covid omstandigheden. Daardoor kunnen wij met vertrouwen zeggen dat zolang de scholen normaal open zijn, onze scholingen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.