Complementaire Zorg voor Optimale Rust & Slaap – scholing

scholingen complementaire zorg voor professionals in de zorg

 

De Nacht van de Rust: Complementaire Zorg bij het Slapen & Nachtelijke Onrust

Werk jij vaak nachtdiensten en wil je ook weten hoe je met complementaire zorg in de nacht bij kunt dragen aan het beter slapen en verlichten van onrust en angsten bij jouw zorgvragers?

Kom dan naar deze bijzondere nacht, voor jou in de wacht!

Met complementaire zorg kunnen we op een holistische manier ondersteuning bieden een mensen die moeilijk tot rust kunnen komen, gemakkelijk last hebben van nachtelijke onrust of minder goed of niet kunnen slapen.

Leer wat de invloed is van goed gekozen puur natuurlijke geuren en hoe je die ook in een drukke dienst kunt inzetten en hoe je ook andere elementen van complementaire zorg makkelijk kunt toepassen, zoals een korte voetinwrijving, een warm kompres of voetenbad, of hoe je met ontspanningstechnieken je cliënten of patiënten weer lekker ontspannen krijgt.

Op diverse gebieden kan AromaZorg, het werken met essentiële olie in diverse toepassingen aan het comfort bij onrust, angst, depressie of andere klachten die ontspannen en slapen in de weg staan. Het werken met essentiële oliën is goed onderbouwd. Studies wijzen keer op keer uit dat goed gekozen oliën helpen ontspannen, angsten verlichten en het slapen bevorderen.
De keuze voor zo’n olie en het veilig en effectief toepassen hangt van een aantal belangrijke individuele factoren af, dus daarom is deze scholing precies wat je nodig hebt. ook leer je welke interventies nu juist in je nachtdienst makkelijk in te zetten zijn en waar je dan op moet letten.

Afhankelijk van de reden van het moeizaam slapen kunnen ook korte, ultra-simpele massages weldadig ontspannend werken. Vooral met voetinwrijvingen kun je geweldig iemand uit zijn of haar hoofd halen en ook aandacht besteden aan het gezonde, zodat de aandacht wordt afgeleid van het zieke of gepieker en malen.
Massage kan verder gebruikt worden om spieren en pezen te laten ontspannen zodat het ligcomfort verbeterd wordt.

Met AquaZorg worden ook goede resultaten bereikt voor ontspanning en slapen. Denk hierbij aan een warme kruik aan de voeten, of voor het slapen gaan een warm voetenbad, al dan niet i.c.m. AromaZorg. Kleine moeite – maar leer wel hoe het veilig is en waar je op moet letten – groot effect.

Ontspanningsoefeningen kunnen belangrijk aan algemene ontspanning bijdragen maar ook gericht zijn op het verlichten van symptomen die het rusten in de weg staan, zoals angst, pijn of benauwdheid.

We nodigen je graag uit voor het volgen van deze unieke nachtworkshop met praktische, eenvoudig toe te passen handvatten rondom deze interventies. Ook is er uiteraard veel aandacht voor de mogelijke beperkingen en contra-indicaties, zodat je veilig en effectief leert werken en toch aandacht hebt voor de hele mens.

We bieden makkelijk toepasbare handvatten die nauw aansluiten op de dagelijkse zorg. Er is veel aandacht voor het oefenen van vaardigheden.

Data:

  • nader te bepalen

Tijden:

  • Van 23.00 uur – 05.30 uur (dus 6 lesuren)

Lokatie:

  • Kicozo

Investering:

  •  euro p/p (inclusief reader en aromatische materialen)

Inhoud verzorgd door Kicozo, accreditatie bij voldoende deelnemers aangevraagd voor 6 punten.

PS: datawijzigingen om dwingende redenen uitdrukkelijk voorbehouden. Check de data altijd even bij De Levensboom of Kicozo op actuele ontwikkelingen.

NB: Voorkennis is handig maar geen vereiste.  We sturen je het lesmateriaal tevoren op. Heb je geen voorkennis – eens te meer reden om dit goed door te lezen voor je naar de cursus komt.

Aanmelden:

Je kunt je opgeven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl

PS: aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Kicozo’s campus aangepast

Ons leslokaal op de Kicozo campus is aangepast aan de huidige omstandigheden. Daardoor kan ik met vertrouwen zeggen dat onze cursussen veilig kunnen plaatsvinden als we allemaal rekening houden met elkaar en de richtlijnen.

 

 

NB: In de huidige tijd, we schrijven 2020, besteden we extra zorg aan het gevoel van veiligheid van onze cursisten en studenten. Daarom hebben wij onze campus aangepast en hebben wij “covid-19 proof” (natuurlijk mede afhankelijk van hoe zij daar zelf mee omgaan) 12 plaatsen waar iedereen de ruimte krijgt om te leren en te oefenen.
Tevens zijn er voldoende mogelijkheden tussendoor de handen te ontsmetten, zijn er toiletten op afstand, papieren handdoekjes en is er eenrichtingverkeer ingesteld voor het binnengaan en verlaten van het gebouw. Er is voldoende (mechanische – ramen open) ventilatie. Breng  eventueel een shawl of (extra) trui mee.
Onze docenten gebruiken bij de lessen een mondkapje en/of vizier (van polycarbonaat) uit respect voor de ander en de behoefte aan een veilige leeromgeving.

 

Lees hier hoe we met elkaar waardevolle lesdagen kunnen delen:

Mondkapje verplicht bij bewegen binnen de school (aan jouw tafeltje niet natuurlijk).
Tafels en stoelen staan op voldoende afstand van elkaar.

Er zijn aparte buitendeuren voor aankomst en vertrek.
Bij het koffie of thee pakken houden we rekening met elkaar. Wanneer je dat liever doet ben je vrij je eigen thermoskan of flesje drinken en tussendoortje mee te brengen. Lunch was al iets waar je zelf voor zorgt.
Je kunt een extra shawl of trui meebrengen gezien de ventilatie, maar we verwarmen natuurlijk zo goed mogelijk.

Er zijn twee toiletten op ruime afstand van elkaar, voorzien van papieren doekjes, zeep- en desinfectie dispensers.
Voor het mengen en hanteren van flesjes en andere benodigdheden voor praktijk AromaZorg breng je desgewenst eigen handschoenen mee.
We verstrekken handschoenen voor lesdelen waarbij onderlinge aanraking nodig is.

 

Deze opleiding(en) sluit(en) voor aan op het beroepsdeelprofiel Complementaire Verpleegkunde, Pijnverpleegkunde, Oncologieverpleegkunde, Palliatieve Zorg, Geriatrie, Wijkverpleegkundigen, Zelfstandigen.