Aromatherapie scholingen overige beroepsbeoefenaren

CO2 Extractendag

Kennismaking met CO2 extracten voor kruidkundigen /herboristen, natuurgeneeskundigen, aromatherapeuten en professionals in de zorg.

Vandaag gaan we kijken naar het bijzondere procedé van CO2 extractie. Met behulp van koolzuurgas worden vluchtige en niet vluchtige lipofiele werkzame bestanddelen uit plantenmateriaal gewonnen. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling in de aroma/fytotherapie. CO2 extracten zijn puur en zuiver, stabiel, milieuvriendelijk geproduceerd en geheel vrij van ongewenste substanties. De geuren van CO2 extracten zijn vaak bijzonder rond, intens en compleet en de medicinale kwaliteit van een groot aantal extracten blijkt buitengewoon effectief dan wel veelbelovend. Over het algemeen zijn CO2 extracten rijker en meer intens, aangezien meer aromatische componenten worden opgelost.

Tijdens deze dag gaan we aan de slag met de overeenkomsten en verschillen met conventionele essentiële oliën, geniet je van de meest fantastisch plantengeuren. Deze kun je naadloos in je bereidingen en recepten, of in de praktijk en zorg integreren.

Je bereidt daarnaast je eigen product met gebruikmaking van CO2 extracten. Een veel omvattende, maar toch handzame cursusdag dus op de geweldige locatie van kruidentuin de Rotterdamse Munt in Rotterdam.

Data & lokaties:

Investering:

Aanmelden:

Je kunt je inschrijven of je belangstelling kenbaar maken via info@kicozo.nl.

PS: aanmeldingen uitsluitend via info@kicozo.nl. Je ontvangt een inschrijfformulier.
Deelname is op volgorde van binnenkomst van het volledig ingevulde formulier. Vol is vol.
Op alle cursussen, ook in company, conferenties en onze dienstverlening zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Je vindt ze op https://www.kicozo.info/algemene-voorwaarden-kicozo/